Ingezonden persbericht


Persbericht

Susan Visser en Thomas Acda
spelen de volwassen hoofdrollen in de film LOVER OF LOSER
naar de bestseller van Carry Slee scenario: Maria Peters ~ regie: Dave Schram Vanaf oktober 2009 te zien in de Nederlandse bioscopen Susan Visser en Thomas Acda spelen de belangrijkste volwassen rollen in de nieuwe Carry Slee-verfilming Lover of Loser, naar een scenario van Maria Peters en regie van Dave Schram (Radeloos, Timboektoe). Eerder is al bekendgemaakt dat Martijn Lakemeier (Oorlogswinter), Gaite Jansen (Coach, TV-series De Co-Assistent, Spangas, Flikken Maastricht, Gaandeweg) en Ruud Feltkamp (TV-serie GTST, Kees de Jongen, Kruimeltje) de drie jeugdige hoofdrollen voor hun rekening nemen. De opnamen beginnen half april. Vanaf oktober is Lover of Loser te zien in de bioscoop.
Susan Visser (TV-series Gooische vrouwen, Rozengeur & Wodka Lime, Keyzer & de Boer advocaten, en Zwartboek, Amazones, Polleke) speelt Katja, eigenaresse van een kapsalon en de moeder van de 15-jarige Eva. Sinds twee maanden woont haar nieuwe vriend Willem bij hen in huis, wat nogal wat weerstand oproept bij haar dochter. Die is geen man in huis gewend en ze ergert zich aan alles wat Willem doet. Thomas Acda (Alles is Liefde, De scheepsjongens van Bontekoe, In Oranje, Lek) is Willem, de nieuwe vriend van Katja, met wie hij sinds kort samenwoont. Het lukt hem nog niet echt om met Eva, de dochter van Katja, goed contact te krijgen. Zelf heeft hij ook een dochter, Roos.
Naast deze bekende acteurs is ook weer veel nieuw talent in de film te zien. Een aantal van hen is gecast tijdens de grote Lover of Loser casting-dag. Claire Bender speelt Julia, de beste vriendin van Eva. Lucas Hamming is Sem, de vriend van Mees.
Afra Margeridon is te zien als de makkelijk beïnvloedbare Maritza. Carlien van Dijken speelt Roos, de dochter van Willem. Erik van Heijningen speelt Jesse, de vriend van Julia. Manuel Broekman is Max, een vriend van Jesse en Julia. En Carlijn van Zijtveld is gecast voor Sara, de vriendin van Max. Lover of Loser is de 4e Carry Slee verfilming en is de opvolger van de succesvolle films Radeloos (2008) met ruim 340.000 bioscoopbezoekers, Timboektoe (2007) met ruim 300.000 bioscoopbezoekers, en Afblijven (2006) met ruim 375.000 bioscoopbezoekers.




Korte inhoud Lover of Loser
Het zit de 15-jarige Eva niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees, de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.
Start opnamen
De opnames voor Lover of Loser gaan medio april van start en zullen tot half juni duren. Vanaf oktober 2009 is de film in heel Nederland in de bioscoop te zien. KRO is net als bij Radeloos, Afblijven en Timboektoe co-producent van de film. In oktober verschijnt bij FMB Uitgevers (imprint Carry Slee) rondom de bioscooprelease een speciale filmeditie van de bestseller Lover of Loser Gaite Jansen speelt de hoofdrol van de 15-jarige Eva, de hoofdpersoon van het verhaal. Ze wil later modeontwerpster worden. Ze is in stilte verliefd op Mees, die ze niet goed kent. Ze woont haar hele leven al alleen met haar moeder, die sinds kort een nieuwe vriend heeft, Willem. Ze vertrouwt hem niet. Gelukkig kan ze goed over haar problemen praten met haar beste vriendin Julia. Het feit dat ze zelf geen vriend heeft, in tegenstelling tot haar vriendin Julia, maakt haar onzeker. Bij alle grote castingdagen voor de Carry Slee-verfilmingen deed Gaite auditie. Bij Afblijven kwam ze een ronde verder, bij Timboektoe kwam ze twee rondes verder, en bij Radeloos greep ze net naast de hoofdrol. Ook bij de grote castingdag voor Lover of Loser was ze weer van de partij. Nu, een paar jaartjes ouder en met inmiddels meer ervaring, was het duidelijk. Zij speelt Eva!. Het is haar eerste filmrol. Inmiddels was ze al te zien in de TV-series Spangas, Flikken Maastricht en Gaandeweg, en in de Telefilm Coach.
Martijn Lakemeier speelt de 17-jarige Mees, de leuke jongen die op zaterdag in de printshop werkt. Hij leeft vooral voor de muziek (speelt gitaar en componeert). Is stapelverliefd op Eva, die hij haast niet kent. Maar door zijn onzekerheid denkt hij dat hij geen kans maakt. Hij maakt zich wel zorgen over Eva. Zijn beste vriend is Sem. Een mooier filmdebuut dan de hoofdrol in Oorlogswinter kun je je nauwelijks voorstellen. Meer dan 800.000 bezoekers hebben Martijn inmiddels op het grote doek zien schitteren. En terwijl die film nog volop in de bioscoop te zien is, maakt hij zich al op voor een tweede grote rol in een speelfilm. Ruud Feltkamp is uitgekozen om de 20-jarige Ricardo te spelen, een knappe vlotte jongen die ieder meisje om zijn vingers windt. Eva valt dan ook als een blok voor hem. Eindelijk een jongen die aandacht aan haar schenkt. Hij is ook royaal. De leukste kleren krijgt ze van hem kado. Een reisje naar Parijs ligt in het verschiet. Hij kent daar een bekende modeontwerper, waar ze langs zullen gaan. Amper 10 jaar oud speelde Ruud Feltkamp de hoofdrol in de ook door Shooting Star geproduceerde film Kruimeltje, die met 1.3 miljoen bezoekers in de bioscoop een absoluut record vestigde. Rollen in de film Kees de Jongen en TV-series als Koppels en Keyzer & de Boer Advocaten volgden. Momenteel schittert hij als Arnoud `Noud' Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden.




De film Lover of Loser is een productie van Lover of Loser Film B.V. (Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst) en wordt door hen samen met Shooting Star Filmcompany, de filmproductiemaatschappij van Dave Schram, Maria Peters en Hans Pos, geproduceerd. Met elkaar maakten zij eerder Radeloos, Afblijven en Timboektoe, de eerste drie boekverfilmingen van Carry Slee.
Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met:
FMB Uitgevers
Jochem Bouwens
Veemkade 568, 1019 HM Amsterdam
Tel: 020 5239150 / 06 50286398 / Fax: 020 5239160
E-mail: j.bouwens@foreignmediabooks.com
MVSP Publiciteit
Monique van Schendelen, Anne Pronk, Menno Ribbelink, Noordereinde 233 ­ B, 1243 JT 's Graveland
Tel: 035 5826969 / 06 53 697 606 Fax: 035 5827885 E-mail: monique@mvsp.nl, anne@mvsp.nl, menno@mvsp.n April, 2009






---- --