Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: De gemeente Lopik staat voor forse LOPIK bezuinigingen

P Door een verslechterde algemene uitkering van het Rijk en een aantal andere ontwikkelingen stevent de gemeente Lopik af op een begrotingstekort in 2012. Forse bezuinigingen met ingang van 2010 zijn E onvermijdelijk. Deze worden behandeld tijdens de begrotingsraad op 3 november 2009. De vergadering is openbaar en daarmee voor iedereen toegankelijk. R Er is een meerjarenbegroting 2010-2013 opgesteld. Het college en de gemeenteraad hebben het volgende op hoofdlijnen afgesproken: S · Het college stelt bezuinigingsmaatregelen voor, waarbinnen de gemeenteraad keuzemogelijkheden heeft; · De nul-lijn hanteren voor het beleid (dus geen verhogingen van budgetten), uitgezonderd onvermijdbare zaken; B · Geen extra lastenverzwaring voor de inwoners; · De ambtelijke organisatie (personeel) moet ook een bijdrage leveren aan de bezuinigingen.

E Het college heeft de gemeenteraad voorstellen gedaan om tot een sluitende begroting te komen. Daarbij zijn forse bezuinigingen onvermijdelijk, zoals verlagen van subsidies en schrappen van niet-wettelijke taken. De organisaties die hierbij mogelijk worden getroffen, worden per brief op de hoogte gesteld. R De bezuinigingsvoorstellen worden behandeld tijdens de begrotingsraad op dinsdag 3 november a.s. Deze openbare vergadering is voor iedereen toegankelijk. De vergadering start om 13.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur in de I raadzaal van het gemeentehuis in Lopik.

De bezuinigingsvoorstellen zijn te raadplegen op www.lopik.nl, zowel op de homepage als via de knop Actueel> Nieuws. C Lopik, 1 oktober 2009.