Gemeente Soest

.

De gemeenteraad heeft vergaderd


01 oktober

Op 24 september heeft de gemeenteraad vergaderd. Hieronder vindt u een verslag van deze avond.

Interpellatie van GGS over de aanbouw van een ontmoetingsruimte bij De Plantage

GGS bevraagt het college van B en W over de voorgenomen aanbouw voor een ontmoetingsruimte bij de Plantage. GGS is van mening dat met dit besluit het budgetrecht van de gemeenteraad in het geding is.

Ook de belangen van de brede educatieve school zijn volgens de fractie in strijd met de belangen van de aanbouw.

Wethouder Lemmen wil de wijk juist de ontmoetingsruimte terug geven om de integratie te bevorderen: bewoners kunnen elkaar makkelijker ontmoeten, zodat de drempel lager wordt om kinderen naar De Plantage te brengen.

Besloten wordt dit onderwerp te agenderen voor een volgende bijeenkomst van de gemeenteraad.

---

Vragen aan het college van B en W over een bouwvergunning opblaashal De Toss

Soest 2002 verzoekt het college van B en W een gedoogbeschikking af te geven aan tennisvereniging De Toss, zolang er geen besluit genomen is over de bouwaanvraag voor een opblaashal. De gemeenteraad ondersteunt het verzoek aan het college van B en W.

---

Bezwaarschriften tegen de vestiging van het gemeentelijk voorkeursrecht

De gemeenteraad stemt in met alle adviezen van de bezwaarschriftencommissie inzake het vestigen van het gemeentelijk voorkeursrecht op diverse percelen in Soest.

Dit betekent dat vrijwel alle eerder genomen besluiten van kracht blijven. Na de besluitvorming over de Structuurvisie zal overigens bekeken worden voor welke percelen het gemeentelijk voorkeursrecht opgeheven kan worden.

---

Tijdelijke regels Wet Investeren in Jongeren

De gemeenteraad heeft de "Verordening tijdelijke regels Wet investeren in jongeren gemeente Soest" vastgesteld, welke per 1 oktober 2009 in werking zal treden.

Hiermee kunnen jongeren onder de 27 jaar die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien, toch in aanmerking komen voor een uitkering ter hoogte van het bijstandsniveau, als zij een werk- of leeraanbod (of een combinatie van beide) van de gemeente accepteren.
---

Spoedaanvraag riolering Fritz Redlschool

De gemeenteraad heeft besloten in te stemmen met de spoedaanvraag van de Fritz Redlschool voor het betalen van de herstelwerkzaamheden aan de riolering. Hiervoor wordt een bedrag van EUR 3.187,36 toegekend.
---

Uitbreiding Kringloopcentrum Spullenhulp

De gemeenteraad heeft unaniem besloten in te stemmen met de uitbreiding van het Kringloopcentrum Spullenhulp. Zij stellen daarvoor een krediet ter beschikking van EUR 1.363.965.

Wel discussieerde de gemeenteraad nog over de financiële voorwaarden in het af te sluiten (huur)contract. Wethouder Krijger heeft aangegeven de gemaakte opmerkingen in overweging te nemen bij het op te stellen contract met Spullenhulp.

---

Openbare ruimte winkelcentrum Overhees en infrastructuur Dorpsstreek

Ook met het plan om de openbare ruimte voor winkelcentrum Overhees en de infrastructuur van de Dorpsstreek aan te passen heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd. Hiervoor is een bedrag van EUR 95.000 beschikbaar gesteld.

De openbare ruimte wordt pas aangepakt wanneer de werkzaamheden aan de panden van de winkeliers zelf zijn afgerond.