Gemeente Woerden

6000 Groene Voetstappen in Woerden!


01 okt 2009
Van 14 tot 18 september gingen leerlingen van basisschool De Schakel, de Wilhelminaschool en de Eben-Haëzerschool lopend, fietsend of steppend naar school.
Dit in het kader van de actie Groene Voetstappen, georganiseerd door het Klimaatverbond voor een beter (leef)klimaat. In de provincie Utrecht namen ruim 10.000 kinderen van basisscholen uit 16 gemeenten deel aan deze actie.

Groene Voetstappen was onderdeel van Week van de Vooruitgang, waarin duurzame mobiliteit centraal stond. Deelname moest leerlingen bewust maken van het mobiliteitsgedrag en de invloed daarvan op het klimaat. Voor elke heen- of terugreis die te voet, per fiets of per step werd afgelegd werd één Groene Voetstap gespaard.
Op 21 september overhandigden leerlingen van De Schakel een poster met maar liefst 2142 verzamelde Groene Voetstappen aan wethouder Wim Groeneweg. De andere twee scholen verzamelden ook nog 3977 voetstappen. Als dank overhandigde de wethouder een oorkonde en een groen boekenpakket.

Vervolg
Op de Klimaattopdag, 7 december in Den Haag worden alle landelijke voetstappen overhandigd aan minister Cramer (Ministerie VROM). Samen met andere Europese ministers overhandigt zij de voetstappen op de 15e klimaatconferentie van de VN. Zo laten kinderen over heel de wereld zien bezorgd te zijn over de klimaatverandering en roepen zij politici op om in actie te komen.