Gemeente Beuningen


Parkeerplaatsen hockeycomplex uitgebreid

In oktober begint de aanleg van 50 nieuwe parkeerplaatsen bij het hockeycomplex in Beuningen. Door de groei van de vereniging schieten de huidige parkeerplekken tekort. Ook wordt de toegang naar de Ooigraaf verlegd en komt er een betere fietsaansluiting met de rotonde.

De hockeyvereniging is de afgelopen jaren flink gegroeid en daarmee de vraag naar meer parkeerplaatsen. Momenteel ontstaat er wekelijks parkeeroverlast en moeten bezoekers soms hun auto in de berm van de Schoenaker parkeren. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. De gemeenteraad stelt daarom een budget beschikbaar van EUR 150.000 voor de uitbreiding van de parkeerplaatsen.

Archeologisch onderzoek
Voorlopend op de uitbreiding is er archeologisch onderzoek uitgevoerd. Uit sleuvenonderzoek bleek echter dat er in de grond van de Ooigraaf geen archeologisch waardevolle resten zitten.

Planning
De uitbreiding van 50 parkeerplaatsen start in de week van 12 oktober en is eind november gereed. Naast de nieuwe parkeerplaatsen komt er ook een betere fietsaansluiting met de rotonde en wordt de toegang naar de Ooigraaf meer naar het westen verlegd.