Gemeente Valkenswaard

Centrum voor Jeugd en Gezin

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin

Op zaterdag 26 september werd het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Rijt 2 feestelijk geopend door wethouder H. Tindemans- Van Tent van welzijn en C. Verzantvoort, beleidsmedewerker Jeugd/Relatiemanagement regio Zuidoost van de provincie Noord-Brabant.

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin | Fotograaf: Heidi Wils

Foto: Heidi Wils

CJG biedt hulp en ondersteuning bij opvoeden
Het CJG moet aan alle kinderen en gezinnen ondersteuning en hulp bieden bij het opvoeden en opgroeien. Het CJG wordt bemand door deskundige, professionele medewerkers van Zuidzorg, Algemeen Maatschappelijk Werk Dommelregio en GGD Brabant Zuidoost. Alle diensten van het CJG zijn gratis. De medewerkers gaan vertrouwelijk met de vragen om, privacy is gewaarborgd. U kunt het CJG op diverse manieren bereiken: persoonlijk, per telefoon, per post of digitaal.

Openingstijden
Elke werkdag is het CJG telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 10.30 uur.
Telefoonnummer: 0900- 0401379.
Op dinsdag is het inloopspreekuur van 10.30 tot 12.00 uur. Adres: de Rijt 2, 5552 BK Valkenswaard.
Op overige dagen alleen op afspraak.

Digitaal
Wilt u liever mailen of alleen informatie opzoeken dan kunt u terecht op www.cjgvalkenswaard.nl. Vindt u daar niet het antwoord, dan kunt u via de site ook een email sturen aan de mensen van het opvoedsteunpunt. Binnen 3 werkdagen wordt uw mail beantwoord. En als uw kinderen zelf vragen willen stellen, kunnen ze natuurlijk ook naar deze site gaan of ze kunnen kijken op www.maaknudegoedekeuze.nl, een site voor- en door jongeren met voorlichting over risicogedrag van jongeren zoals roken, alcoholgebruik, onveilig vrijen en drugsgebruik.