Gemeente Valkenswaard

Meerjarenplan 2010-2013

Concept Wmo Meerjarenplan 2010-2013

Logo Wmo payoff blauw

De gemeente Valkenswaard heeft in nauwe samenwerking met de Wmo Adviescommissie Vraagzijde en in overleg met de Wmo Adviescommissie Aanbodzijde het concept 'Wmo Meerjarenplan' ontwikkeld. In deze nota zijn negen prestatievelden uitgewerkt, zoals die momenteel in de Valkenswaardse situatie passend zijn. Of er wordt vanuit een prestatieveld verwezen naar 'onderliggende' notities die het prestatieveld verdere uitwerking geven, zoals het integraal jeugdbeleid, het integraal gehandicaptenbeleid, mantelzorgbeleid etc. Of er worden actiepunten opgenomen die stapsgewijs moeten leiden tot de gewenste situatie voor het betreffende prestatieveld. Het ontwikkelde concept Wmo Meerjarenplan 2010-2013 ligt vanaf donderdag
15 oktober 2009 ter inzage.

Inspraakprocedure
Het concept Wmo Meerjarenplan is door het college vrijgegeven voor de inspraakprocedure. Voordat de nota definitief ter vaststelling kan worden aangeboden aan de gemeenteraad, wil het gemeentebestuur weten wat de inwoners van Valkenswaard van het eindresultaat vinden. Op basis van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het concept Wmo Meerjarenplan 2010-2013 voor iedereen van 15 oktober 2009 tot en met
12 november 2009 ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15 en bij de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12. Het concept Wmo Meerjarenplan zal dan ook te vinden zijn deze website.

Tot en met 12 november 2009 kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. De zienswijze moet gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard. Naar verwachting wordt het concept Wmo Meerjarenplan in februari 2010 vastgesteld door de gemeenteraad.

Meer informatie
Met inhoudelijke vragen over het concept Wmo Meerjarenplan kunt u terecht bij mevrouw J. Baken. Zij is bereikbaar via telefoonnummer
040-2083463.

De negen prestatievelden

1. Het bevorderen van de sociale samenhang in en leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten.

2. Op preventie gerichte ondersteuning van jeugdigen met problemen met opgroeien en van ouders met problemen met opvoeden.
3. Het geven van informatie, advies en cliƫntondersteuning.
4. Het ondersteunen van mantelzorgers daar onder begrepen steun bij het vinden van adequate oplossingen indien zij hun taken tijdelijk niet kunnen waarnemen, alsmede het ondersteunen van vrijwilligers.
5. Het bevorderen van de deelname aan het maatschappelijke verkeer en van het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking of een chronisch psychisch probleem en van mensen met een psychosociaal probleem.

6. Het verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking of een chronisch psychisch probleem en aan mensen met een psychosociaal probleem ten behoeve van het behouden en het bevorderen van hun zelfstandig functioneren of hun deelname aan het maatschappelijke verkeer.

7. Het bieden van maatschappelijke opvang, waaronder vrouwenopvang en het voeren van beleid ter bestrijding van geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd.
8. Het bevorderen van openbare geestelijke gezondheidszorg, met uitzondering van het bieden van psychosociale hulp bij rampen.
9. Het bevorderen van verslavingsbeleid.