Gemeente Lansingerland

3e open dag Beheer & Onderhoud
open dag beheer & onderhoud

Zaterdag 26 september organiseerde de afdeling Beheer & Onderhoud haar derde open dag. Plaats van handeling was de gemeentewerf in Berkel & Rodenrijs.

Na Bleiswijk en Bergschenhoek was de open dag deze keer op de gemeentewerf aan de Veilingweg in Berkel & Rodenrijs. Deze datum was mede gekozen zodat aangesloten werd bij de fietstour â8 van Lansingerlandâ.

Door de schitterende nazomerdag en de fietstocht wisten veel inwoners van Berkel en Rodenrijs, maar ook uit andere kernen, de weg naar de gemeentewerf te vinden. Net als de eerdere edities bestond de open dag uit een binnen- en een buitengedeelte.

Informatiemarkt
In de grote hal was een informatiemarkt ingericht. Waar normaal het gemeentelijke wagenpark geparkeerd staat werden de bezoekers nu ontvangen via de rode loper. Binnen in de grote hal troffen zij bontgekleurde marktkramen aan waar men informatie kon krijgen over diverse onderwerpen in de buitenruimte, zoals groen, spelen, verkeer, reiniging en projecten. Bezoekers en ambtenaren kregen de kans om op een laagdrempelige manier van gedachten te wisselen over deze en andere onderwerpen.

Buitenterrein
Op het buitenterrein van de werf was een uiteenlopende verzameling voertuigen te bewonderen. Naast de gemeentelijke voertuigen waren ook diverse wagens van partners aanwezig, waaronder de hulpdiensten (politie, brandweer, dierenambulance), CityTec (Verlichting) en vandervalk + De Groot (riolering). Speciale vermelding verdienen de demonstraties van de brandweer, die net als op eerdere open dagen aantoonden dat zij als het noodzakelijk is korte metten maken met portieren en daken van autoâs. Ook bijzonder was de demonstratie schaapscheren door Oosthoek Landschapsbeheer. Zeker de kleinere bezoekers waren niet weg te slaan bij deze âwolligeâ vertoning.

Voorlopig laatste open dag
Deze 3e open dag is het voorlopige einde van de tour langs de 3 kernen die de afdeling Beheer & Onderhoud dit jaar georganiseerd heeft. Ruud de Prez, afdelingshoofd B&O: âWij hebben de open dagen als een groot succes ervaren. Het motto van onze afdeling is âkwaliteit maak je samenâ. Om hier invulling aan te kunnen geven is het belangrijk dat we kennen en gekend worden. Deze open dagen waren bedoeld ons voor te stellen en in gesprek te raken met de inwoners. Ik durf te stellen dat dit meer dan gelukt is. Zowel bezoekers als ambtenaren kijken terug op prettige dagen. Dit smaakt zeker naar meer, we zullen hier volgend jaar dan ook zeker een vervolg op gevenâ. Over de vorm van dit vervolg wordt nog nagedacht.