Gemeente Ermelo


Reflecterende huisnummers

Reflecterende huisnummerpaaltje In het buitengebied van Ermelo worden 1990 reflecterende huisnummerpaaltjes geplaatst. Regelmatig verschijnen er berichten in de media waaruit de noodzaak blijkt van goed leesbare huisnummers. Niet alleen overdag maar vooral ook in het donker! Snel vindbaar zijn voor nood- en hulpdiensten, zodat geen kostbare tijd verloren gaat, kan soms van levensbelang zijn! Zelfs in deze tijd, waarin we over moderne navigatiesystemen kunnen beschikken, blijft een goede visuele oriëntatie onmisbaar.

Vooral in het buitengebied, waar woningen meestal verder van de straat staan, is het dan ook geen overbodige luxe dat aan de openbare weg een extra huisnummering is aangebracht. De huisnummerbordjes worden reflecterend uitgevoerd en in de directe omgeving van de straat geplaatst waardoor ze zowel overdag als in het donker goed opvallen. Door de bordjes aan weerszijden van een paal aan te brengen zijn ze voor het verkeer uit beide richtingen goed zichtbaar. Over een sterk reflecterende achtergrond, kleur wit, worden zwarte vinylcijfers met zwarte omranding aangebracht. De bordjes worden gelijmd op kunststof planken in verdiept liggende uitsparingen.De planken zijn gemaakt van recyclingmateriaal, zodat tevens een bijdrage wordt geleverd aan het hergebruik van restmaterialen.

Maandag 12 oktober starten de werkzaamheden, naar gelang de weersomstandigheden duren de werkzaamheden ongeveer vier weken.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de medewerker van civieltechniek van openbare werken, de heer Bert (B.) Klasen, te bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente (0341) 56 73 21.