Gemeente Rhenen


Brandweerpost in Elst


1 oktober 2009 - Als het aan het gemeentebestuur van Rhenen ligt, blijft de brandweerpost Elst op de locatie van het dorpshuis aan de Rijksstraatweg 164. Daarvoor wordt een ruimtelijke verkenning gemaakt.

In het totaal plan van de ontwikkeling van het Multi Functionele Gebouw( MFG) Elst is besloten de vrijkomende locaties te herontwikkelen. De winst die op de grondexploitatie van deze locatie wordt behaald, komt ten gunste van het MFG Elst.

Ook is besloten dat er in Elst een nieuwe brandweerpost gerealiseerd moet worden. De huidige post achter het dorpshuis voldoet absoluut niet meer aan de moderne eisen van deze tijd.

In opdracht van de gemeente Rhenen is een rapport/programma van eisen voor de nieuwe brandweerpost opgesteld. Hierbij is onder andere gekeken naar locaties waar de nieuwe post ontwikkeld kan worden.

Deze locaties moeten voldoen aan de eisen van het dekkingsplan brandweerzorg en moeten beschikbaar zijn voor de ontwikkeling op redelijk korte termijn. Verschillende locaties hebben de revue gepasseerd.

Het gemeentebestuur is tot de conclusie gekomen, dat de huidige locatie aan de Rijksstraatweg 164 het meest geschikt is voor de Elsterse brandweerpost.

In de nu op te starten studies, wordt gekeken naar zowel de stedenbouwkundige als de financiële haalbaarheid van een definitieve vestiging van de brandweerpost aan de Rijksstraatweg in Elst.