Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velpenaar aangehouden na inrijden op vrouw

Publicatiedatum: 1-10-2009 11:46:57

VELP/ARNHEM - De politie heeft in de namiddag van woensdag 30 september in Arnhem een 36-jarige man uit Velp aangehouden nadat hij eerder zou zijn ingereden op een vrouw, een 47-jarige Arnhemse. De man wordt bovendien verdacht van vernieling.

De Velpenaar raakte rond vier uur thuis verwikkeld in een ruzie met zijn 29-jarige vriendin. De vrouw vertrok vervolgens met hun dochter van 2 jaar naar een adres elders in de straat. Daar zou de Velpenaar de ruit van de voordeur hebben ingetrapt, waarna hij met het kind in de auto vertrok. Wat later kwam het op de kruising Willemstraat/Merwedestraat in Velp tot een treffen met de Velpenaar en zijn vriendin en enkele familieleden. Daarbij zou de Velpenaar de zus van zijn vriendin, de 47-jarige Arnhemse hebben aangereden. De vrouw raakte daarbij gewond. De Velpenaar reed door en werd later in de wijk Elderveld door gewaarschuwde agenten getraceerd en aangehouden. Het kind was intussen ongedeerd aangetroffen bij een ander familielid. De Velpenaar is voor nader onderzoek ingesloten.
(043382)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Herveldse (16) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 1-10-2009 11:45:36

ARNHEM - Bij een aanrijding tussen een fiets en een vrachtwagen op de Ringoven in Arnhem is woensdag 30 september een 16-jarige meisje uit Herveld gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond half tien 's ochtends over de Ringoven achter een vrachtwagen, bestuurd door een 30-jarige man uit Wormer. Toen de vrachtwagen remde wilde het meisje er links voorbij rijden. De chauffeur stuurde op dat moment echter ook naar links, waarna een aanrijding plaatsvond. De Herveldse kampte met een pijnlijke arm en schouder en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
(043192)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes opgepakt na strooptocht in winkels

Publicatiedatum: 1-10-2009 11:44:54

ARNHEM - Drie minderjarige meisjes (twee van dertien en een van veertien) zijn woensdag 30 september in Arnhem door de politie opgepakt wegens winkeldiefstal. De drie, afkomstig uit Arnhem en Rheden, worden ervan verdacht bij meerdere winkels op strooptocht te zijn geweest. Door de politie werden woensdag nog twee verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstal.

Beveiligers in een zaak aan de Vijzelstraat betrapte het trio, waarbij spullen uit meerdere winkels in de stad werden aangetroffen. De drie meisjes bekenden bij drie verschillende zaken sieraden en make-up te hebben gestolen. Ze zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen en in afwachting van een beslissing van justitie.

Bij een zaak aan de Dr. C. Lelyweg werd een 61-jarige Arnhemse aangehouden op verdenking van poging tot winkeldiefstal. Personeel van de zaak zag dat de vrouw spullen in haar tas stopte in plaats van in een winkelmandje. Na ontdekking legde ze de spullen terug. De vrouw werd aan de politie overgedragen.

Een 25-jarige Arnhemmer werd aangehouden nadat hij bij een warenhuis aan het Velperplein aan de haal was gegaan met een mobiele telefoon. De diefstal werd echter ontdekt door beveiligers, die de Arnhemmer buiten de zaak in de kraag grepen en aan de politie overdroegen. De buit kwam bij de aanhouding van de man onder diens jas vandaan. (043356 / 043362 / 043395)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Samenwerking politie en Koninklijke Marechaussee
Publicatiedatum: 1-10-2009 11:39:41

ZEVENAAR - Politie Gelderland-Midden werkt op verschillende fronten samen met de Koninklijke Marechaussee (KMar). Met ingang van 2 oktober 2009 wordt deze samenwerking uitgebreid. De politie in het werkgebied Rivierenland (gemeenten Duiven, Lingenwaard, Overbetuwe, Rijnwaarden, Westervoort, en Zevenaar) en de Koninklijke Marechaussee gaan samenwerken in de noodhulp.

De opening van het nieuwe Brigadegebouw van de KMar op 4 november 2009 in Zevenaar, ligt onder andere ten grondslag aan deze samenwerking. Door middel van uitwisseling van kennis en ervaring kunnen beide organisaties de eigen taken beter uitvoeren. Zo wil de Marechausseebrigade Oostgrens-Midden in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid meer inzicht krijgen in de criminaliteit in het gebied en daar invulling aan geven door intensiever te gaan samenwerken op allerlei gebieden waaronder de noodhulp. De politie in Rivierenland wil door intensievere samenwerking meer kennis vergaren over valse en vervalste documenten en grensoverschrijdende samenwerking, onderwerpen waar de KMar veel ervaring mee heeft. De politie in Rivierenland heeft namelijk te maken met grensoverschrijdende criminaliteit zoals auto- en woninginbraak, georganiseerde winkeldiefstal, vermogensdelicten, illegale vreemdelingen, illegaal vuurwerk enzovoorts.

Samenwerking in de noodhulp
Met ingang van 2 oktober zullen de medewerkers van de KMar en de politie in Rivierenland gaan samenwerken in de noodhulp. Tijdens nachtdiensten op vrijdag en zaterdagnacht, van 23.00 tot 07.00 uur, worden twee koppels gevormd. Eén KMar medewerker en één politiemedewerker bemannen samen een noodhulpauto van de politie. Het tweede koppel van KMar en politiemedewerker rijden ook in een politieauto maar deze is meer gericht op de taakstelling van de KMar; het uitvoeren van grenscontroles. Bij noodhulpmeldingen van de KMar zullen de medewerkers van deze auto in actie komen. Naast het uitvoeren van KMar taken vormt het tweede koppel een permanente aanvulling op de noodhulp van de politie. Dit betekent dat er op vrijdag- en zaterdagnacht een extra noodhulpauto beschikbaar is. Deze zal onder andere ingezet worden tijdens de drukke perioden, wanneer cafés sluiten, de nachttrein aankomt op het station in Zevenaar enzovoorts. Hoewel het werkgebied van de brigade in Zevenaar niet exact overeenkomt met het werkgebied van de politie in Rivierenland, wordt het grootste gedeelte van de werkzaamheden in het gemeenschappelijke werkgebied uitgevoerd.

De samenwerking wordt in december 2009 geëvalueerd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Persvoorlichting KMar
070 3188321

---