Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 01-10-2009

Baldadigheid

BREUKELEN Enkele studenten gingen er op woensdagavond 30 september voor een conducteur vandoor.

Rond 22.00 uur reed een conducteur na zijn werk naar huis. Op station Breukelen zag hij dat een man met een reclamebord voor een kermis aan het slepen was. Hij sprak de man, 25 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, aan. Die verklaarde student van een kunstopleiding te zijn en dat hij toestemming van de gemeente had om te borden als kunstobject mee naar huis te nemen. De conducteur trapte niet in het leuk gevonden smoesje en hield de man aan.

De conducteur nam contact op met de politie en agenten werden ter plaatse gestuurd. De Amsterdammer had echter geen zin om op de politie te wachten en werd daarin door twee medestudenten gesteund. Gedrieën gingen zij er te voet vandoor.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij wel een groep studenten aan, maar het drietal zat daar niet tussen. Bij verder onderzoek in de omgeving en met behulp van buurtbewoners werd het drietal uiteindelijk aangetroffen op de Brugoprit. Daar werd de 25-jarige Amsterdammer aangehouden. Zijn twee maatjes, 18 en 24 jaar en afkomstig uit Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam, hadden geen strafbare feiten gepleegd en werden niet aangehouden. De 25-jarige Amsterdammer werd naar het politiebureau overgebracht en kreeg een bekeuring van 150 euro. Daarna mocht hij het politiebureau verlaten.

Drugsdeal

BREUKELEN Agenten hielden op woensdagavond 30 september enkele mannen aan in verband met drugshandel.

Rond 18.25 uur zagen agenten dat een man op de Markt in Breukelen opvallend om zich heen keek en vervolgens aan de bijrijderkant in een auto stapte. De agenten reden achter de auto aan en zagen dat de man en de bestuurder iets aan elkaar gaven. Enkele straten verderop stapte de man uit.

Agenten controleerden de man, 20 jaar oud en afkomstig uit Breukelen. Hij bleek twee ponypacks cocaïne te hebben gekocht. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De automobilist, waarbij inmiddels een andere man in de auto was gestapt, werd aan de kant gezet. Bij onderzoek troffen de agenten meer dan tien ponypacks met vermoedelijk cocaïne aan. Daarop werden de automobilist, een 21-jarige man uit Utrecht, en zijn bijrijder, een 21-jarige man uit Maarssen, aangehouden en de drugs in beslag genomen. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Gestolen fiets

MIJDRECHT Een jongen werd op woensdagmiddag 30 september aangehouden omdat hij in het bezit van een gestolen fiets was.

Agenten zagen rond 16.10 uur een onbeheerde fiets met daarbij een rugzak op de Zonnekroon staan. Bij onderzoek in de omgeving troffen zij een 15-jarige jongen uit Vinkeveen aan. Hij verklaarde dat het zijn fiets en rugzak waren. Bij navraag bij de meldkamer bleek de fiets in augustus 2006 te zijn gestolen. De agenten hielden de jongen aan en namen de fiets in beslag. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Pannensets

BREUKELEN Een man werd op woensdag 30 september bekeurd voor het illegaal venten van pannen- en messensets.

Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Schepersweg en omgeving pannensets te koop aanbood. De melder vertrouwde het niet. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat de man, 26 jaar oud en afkomstig uit Breda, bij meerdere bedrijven pannen- en messensets te koop had aangeboden. Opvallend was dat hij bij elk ander bedrijf ook een ander verhaal had over de herkomst van de spullen. De agenten kregen niet de indruk dat de spullen van diefstal afkomstig waren, maar dat zij van een zeer bedenkelijke kwaliteit waren. De man kreeg een bekeuring voor illegaal venten.