Project Gemeente Westland

vastgelegd op doek

Westlandse kust nu vastgelegd op doek

Publicatiedatum: 01-10-2009

Deze herfst en winter werken het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat verder aan versterking van de kust van Monster en Ter Heijde (project Zwakke Schakels). Maar voordat het achterland niet langer zichtbaar is, is het op doek vastgelegd.

In opdracht van Stichting XXL Art, organisator van grote kunstprojecten, maakten de internationaal gerenommeerde kunstenaars Jurriaan van Hall en Niels Smits van Burgst vanaf volle zee een panoramaschilderij van de huidige kust. Ook de Westlandse kunstenaars Masja Pakvis, Atie Mast en Inge Teunissen maakten deel uit van dit varend kunstenaarscollectief.

Alle werken worden de hele maand oktober tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis in Naaldwijk. Eén van de panoramaschilderijen zal uiteindelijk aan de gemeente Westland worden geschonken. Alle inwoners van Westland kunnen door het uitbrengen van hun stem op één van de schilderijen bepalen welk schilderij dat wordt.

Dit kan door gebruik te maken van de stembiljetten die bij de expositie zijn neergelegd, maar er kan ook online worden gestemd.

De foto's van de schilderijen van Jurriaan van Hall en Niels Smits van Burgst zijn opgenomen in de gallery op de website van XXL Art: www.xxlart.com . Daar is vanaf 1 oktober ook een poll actief.