Gemeente Harderwijk


Commissaris van de Koningin in gesprek met de stad

30/09/2009

De Commissaris van de Koningin, de heer C. Cornielje, brengt op donderdag 1 oktober aanstaande een werkbezoek aan de gemeente Harderwijk. Tijdens dit bezoek staan actuele ontwikkelingen in de gemeente Harderwijk en de provincie Gelderland op de agenda. De commissaris spreekt met het college van burgemeester en wethouders, raadsleden, inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en bedrijven over de actuele onderwerpen in de stad.

Tijdens een werklunch met het college van burgemeester en wethouders zijn de gebiedsontwikkeling rond de N302 en De Harder onderwerp van gesprek. Ook het Dolfinarium in relatie tot de ontwikkelingen van het Waterfront en de toekomstvisie van Dolfinarium worden nader toegelicht en besproken.

Een ander onderdeel van het bezoek van de Commissaris is een interactieve bijeenkomst in de vorm van een rondetafelgesprek met organisaties, ondernemers en bewoners uit de wijken Zeebuurt, Stadsdennen en Stadsweiden in Harders Plaza. De Commissaris spreekt met hen over de wijkgerichte aanpak en participatie van betrokkenen in Harderwijk.

Vervolgens vindt een bijzondere raadsvergadering plaats in de Raadzaal op het stadhuis. Deze vergadering heeft als centraal thema âDe ontwikkeling van de stad Harderwijkâ. De raadsleden H. Nijman, J. de Jong en L. de Kleine belichten dit thema. Zij werpen een licht op de noodzaak en de mogelijkheden om in de komende decennia de ontwikkeling van Harderwijk te sturen. Daarbij komen ook de mogelijkheden van Harderwijk in de regionale en provinciale context aan de orde. De gemeenteraad van Harderwijk is vooral ook geïnteresseerd naar de beelden die de provincie Gelderland heeft bij haar rol in de toekomst van Harderwijk.


____________________