Gemeente Dongen


1 oktober Dag van de Ouderen

Publicatiedatum: 30-9-2009

Op 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Deze dag is in 1990 door de Verenigde Naties ingesteld. In Dongen wordt onder andere aandacht aan deze belangrijke dag besteed door het verspreiden van een handig overzicht over Voorzieningen voor ouderen.

Op 1 oktober 2009 brengt de gemeente Dongen een schematisch overzicht uit waarop duidelijk wordt waar de voorzieningen voor ouderen in Dongen uit bestaan. De gemeente Dongen vindt het belangrijk dat ouderen vitaal blijven, voldoende mogelijkheden hebben om activiteiten te blijven ondernemen en om andere mensen te ontmoeten. Ook is het goed dat ouderen en hun naasten weten waar ze terecht kunnen als ze beperkingen ervaren, aldus wethouder Piet Panis. Het stroomschema Voorzieningen voor ouderen is in de gemeente Dongen verspreid naar alle organisaties die met ouderen te maken hebben.

Cursus mobiele telefonie
Een van de voorzieningen in Dongen is een cursusaanbod, speciaal gericht op ouderen. Op woensdag 30 september opende wethouder Piet Panis het eerste deel van de cursus mobiele telefonie voor ouderen. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Richting, WZSW, SWOD, Vieya en het ROC Midden Brabant. Een docente van het ROC geeft, met assistentie van leerlingen van het Cambreur College, uitleg aan ouderen over het gebruik van een mobiele telefoon. De leerlingen van het Cambreur college doen dat in het kader hun maatschappelijke stage.

Meer informatie
Het stroomschema Voorzieningen voor ouderen is nu al hier te downloaden. Losse exemplaren zijn op te vragen bij het Zorgloket in het gemeentehuis.

Wethouder Panis op woensdag 30 september bij de cursus mobiele telefonie