Gemeente Doetinchem

Persbericht, 29 september 2009

Sporten in de Wijk op donderdag 1 oktober op De Hoop

Donderdag 1 oktober 2009 wordt er gevoetbald op het sportveld naast de Canadaschool in wijk De Hoop. Het voetballen is een onderdeel van het project Sporten in de Wijk. Sinds medio september worden er sportactiviteiten in de wijken De Huet, Noord, De Hoop en Overstegen georganiseerd.

Iedereen kan meedoen, deelname is gratis. Jongeren tot en met 12 jaar kunnen voetballen van 17.30 tot 18.30 uur. Jongeren vanaf 13 jaar spelen van 18.45 19.45 uur. De drempel is zo laag mogelijk gehouden. Het enige wat men hoeft te doen is op tijd op het sportveld naast de Canadaschool zijn. BVO De Graafschap verleent haar medewerking aan dit project en komt met een speler in iedere wijk.

Wijk De Hoop is de derde wijk die aan bod komt. De afgelopen weken is er al gevoetbald op het multiveld in wijk De Huet en in de wijk Noord op het sportveld tegenover de Bezelhorst. Dit bleek een succes. Op het multiveld De Huet bijvoorbeeld deden ruim zestig jongeren mee. Op 8 oktober wordt er tenslotte nog gevoetbald in de wijk Overstegen op het sportveld in park Overstegen.

Het project vindt plaats in samenwerking met de gemeente Doetinchem, Wijkwerk en Sport United. Doelstelling van het project Sporten in de Wijk is om alle Doetinchemse kinderen en jongeren de gelegenheid te geven om te sporten in de omgeving van hun woning. Er wordt een uitdagend activiteitenprogramma opgesteld. Verschillende kinderen hebben vlak voor de vakantie aangegeven welke sporten zij graag willen beoefenen. Met die wensen is uitdrukkelijk rekening gehouden. De organisatoren van Sporten in de Wijk verwachten dat het initiatief ertoe bijdraagt dat meer jongeren vaker gaan sporten.

De aankomende maanden ligt de uitvoering en organisatie van het sportprogramma in handen van Sport United (www.sportenindewijk.nl). Die gaat in samenwerking met lokale sportverenigingen verder invulling geven aan het project waardoor doorgang van het project op de langere termijn gegarandeerd kan worden.

Lees meer