Gemeente Overbetuwe


Foto-expositie Zet 'n Trend! in gemeentehuis Overbetuwe
---

Het gemeentehuis van Overbetuwe in Elst is van 1 t/m 28 oktober het podium van de foto-expositie Zet 'n Trend! De Elster fotograaf Joke Visser fotografeerde het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen studenten met een handicap van de Werkenrodeschool in Groesbeek en studenten Mode _ Styling van het ROC in Nijmegen. Een half jaar lang werkten zij samen aan het ontwerpen en maken van aangepaste kleding en accessoires voor de Werkenrodeschoolstudenten. Op tien foto's showen jonge mensen hun kleding of accessoire. De kracht en eigenheid van de jongeren vangen de aandacht. De handicap mag er zijn, maar staat niet op de voorgrond.

Studenten met en zonder handicap

De expositie is het laatste onderdeel van intensieve samenwerking tussen de studenten met en zonder handicap. Samen werkten zij aan het bedenken en maken van aangepaste kleding en accessoires voor mensen met een handicap. Vaak niet een doelgroep waar modeontwerpers veel aandacht aan besteden. Elke twee weken ontmoetten de jongeren elkaar en bogen zij zich samen over ideeën, voorkeuren, mode en de eisen die de handicap aan het ontwerp stelde. Hoe draag je bijvoorbeeld een tas als je in een rolstoel zit?!

Meer begrip

Behalve kleding en accessoires op maat, leverden de ontmoetingen ook meer begrip op over elkaars mogelijkheden en beperkingen. Zet 'n Trend! gaat daarmee niet alleen over kleding en accessoires maar vooral over de trend waarin het gewoon is dat mensen met en zonder handicap elkaar ontmoeten. De jongeren met een handicap van de Werkenrodeschool ontmoeten ú graag in de hal van het gemeentehuis van Overbetuwe aan de Dorpsstraat 67 in Elst. Het gemeentehuis is maandag tot en met donderdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Op donderdagavond tot 19.30 uur en vrijdagochtend van 8.30 tot 13.00 uur. U bent van harte welkom!