Gemeente Dongen

Kunststofinzameling in Dongen

Publicatiedatum: 25-9-2009

De gemeente Dongen begint op 1 oktober 2009 met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval. Daarmee bieden wij u nog een mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Wethouder Ad Stoop neemt de eerste container officieel in gebruik op donderdag 1 oktober om 9.30 uur. Deze handeling vindt plaats op de parkeerplaats bij de Albert Heijn en de EmTĂ© (achter het Looiersplein).

Het doel van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval is het verminderen van de hoeveelheid plastic in de verbrandingsovens, en daarmee de uitstoot van CO2 . Ingezameld plastic wordt niet verbrand maar wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten zoals verpakkingsmateriaal, autodashboards, mobiele telefoons, tennisballen en fleecetruien.

Wat betekent dit voor u?
Vanaf 1 oktober kunt u uw lege plastic verpakkingen zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelenflacons in de speciale plasticcontainers werpen. Dit mag los of verzameld in een plastic tas. Vanaf maandag 28 september 2009 wordt in de gemeente Dongen huis-aan-huis een folder verspreid. In die folder staat uitgebreid uitgelegd welke kunststof materialen wel of niet in de container mogen.

Waar kunt u het lege plastic verpakkingsmateriaal kwijt? In de gemeente Dongen staan op zeven verschillende locaties twee containers. De, in totaal, veertien containers vindt u op de volgende locaties:
Parkeerplaats Albert Hein, nabij postcode 5104GN. Parkeerplaats Aldi, nabij postcode 5104JD.
Parkeerplaats Super de Boer, nabij postcode 5103BC. Parkeerplaats Nettorama, nabij postcode 5104AD. Parkeerplaats Europaplein, nabij postcode 5103BJ. Gemeentewerf Dongen, nabij postcode 5107RG.
Parkeerplaats EmTe, nabij postcode 5109RL.

Meer informatie
In de week van 1 oktober ontvangt u een flyer en brief met meer informatie over de kunststofinzameling in Dongen. Voor overige informatie kunt u www.dongen.nl
raadplegen. Meer informatie over de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in Nederland vindt u op www.plastic-heroes.nl. Laten we samen het verpakkingsafval zoveel mogelijk gescheiden inzamelen en werken aan een beter milieu!