Gemeente Eersel


Lopen en fietsen voor een beter leefklimaat

Klaar voor de start? Af!

Het startschot heeft geklonken. Deze week gaan de klassen van de basisscholen Sint Lambertus en de Sint Jan uit Eersel de strijd met elkaar aan. In totaal verzamelen 400 kinderen zo veel mogelijk Groene Voetstappen. De Groene Voetstappen in de vorm van een sticker, verdienen ze door lopend, steppend of fietsend naar school te gaan.

Wethouder milieu feliciteert de winnende klas

De kinderen spannen zich in om zoveel mogelijk Groene Voetstappen te verzamelen. Dat wordt beloond. Naast een schonere lucht wint de klas met de meeste Groene Voetstappen een leuke prijs. Jos Heezemans, wethouder van Milieu in de gemeente Eersel, zal op donderdag 1 oktober 2009 de winnende klas bezoeken en de prijs uitreiken.

Â

Duizenden kinderen strijden voor een schone lucht

De actie Groene Voetstappen is een initiatief van Klimaatverbond Nederland. Het is een milieubewuste actie en onderdeel van de Week van de Vooruitgang, die dit jaar voor de zevende keer landelijk plaatsvindt. Tijdens deze week besteden duizenden kinderen aandacht aan duurzame mobiliteit.

Â

Drie in één!

Door hun groene voetstappen achter te laten, dragen de kinderen bij aan een schone lucht. Die kleine voetjes leveren grote bijdragen. Maar te voet, steppend of fietsend naar school gaan, is daarnaast ook heel gezond en draagt bij aan de verkeersveiligheid. Om deze redenen heeft de gemeente Eersel de actie Groene Voetstappen aan elke basisschool in haar gemeente aangeboden.