VAPRO


Bijeenkomst 1 oktober: ontgroening en vergrijzing

In maart j.l. is VAPRO het project Employability gestart. Het doel van dit onderzoek is om bedrijven in de rubber- en kunststofsector inzicht te verschaffen in de opbouw en samenstelling van hun personeelsbestand.

Het project is vormgegeven in samenwerking met het Platform Kunststof- en Rubberindustrie, waarin de NRK en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en De Unie participeren. De 15 deelnemende bedrijven hebben personeelsgegevens ter beschikking gesteld en deze zijn door VAPRO geïnventariseerd, geanalyseerd en gevisualiseerd. De resultaten zijn inmiddels teruggekoppeld aan de individuele bedrijven in het bijzijn van directies, management teams, HR managers en OR-leden.

De resultaten van het benchmarkonderzoek en de ervaringen van de deelnemende bedrijven willen wij graag met u delen tijdens een bijeenkomst op 1 oktober a.s. Diverse toekomstscenarios zullen die middag de revue passeren. De effecten van pensioenleeftijd en seniorendagen op de productiviteit worden duidelijk aan de hand van de inmiddels opgestelde benchmarkanalyse en benchmarkrapportage. Op deze manier is een duidelijk beeld ontstaan van de stand van zaken met betrekking tot de employability in de kunststof- en rubberindustrie.

Programma

- Opening

- Interactieve presentatie van het benchmarkonderzoek
- Ervaringen van deelnemende bedrijven en verdiepende analyse van de uitkomsten

- Aan de slag met uw eigen praktijk: hoe ga ik de vergrijzing en ontgroening nu echt aanpakken?
- Inventariseren van behoeftes: hoe nu verder?
- Afsluiting en borrel.

Locatie en datum
Datum: donderdag 1 oktober 2009 Tijd: 13.30 17.00 uur Locatie: Hotel Mercure Bunnik

Deelname is gratis en aanmelden kan via marcom@vapro.nl vóór 25 september. Wees er snel bij want vol = vol!

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Nicole Hermans (tel. 06 - 5119 6529) en voor overige vragen met Sonja van Venrooij (tel. 070 - 337 8330).