Gemeente Anna Paulowna

Actieve Dag van de Ouderen op 1 oktober

De Dag van de Ouderen is op donderdag 1 oktober. Dit jaar hebben de gemeente Anna Paulowna, Wonen Plus Welzijn en Sportservice Schagen de handen ineen geslagen om een attractieve dag voor alle 50-plussers uit de gemeente te organiseren. De Beweeg & Ontmoet 50+ heeft plaats in Sport- en ontmoetingscentrum Veerburg en bestaat uit een middagprogramma: bedoeld voor de âoudereâ oudere. En een avondprogramma voor de (nog werkende) âjongereâ ouderen. Het middagprogramma duurt van 15.00 tot 17.30 uur en het avondprogramma van 18.30 tot 21.00 uur.

Sportaanbod
Het thema van deze attractieve dag is: sport, bewegen en gezondheid. Het doel van deze dag is om ouderen uitgebreid te informeren over het sport- en beweegaanbod in de gemeente. U kunt kennismaken met een aantal activiteiten door een demonstratie of workshop.

Weet wat je eet
Ook is op 1 oktober de Wateetenbeweegik-Bus aanwezig. Een twee verdiepingen tellende bus met daarin veel informatie over gezond eten en voldoende bewegen. Doe de test: Weet wat uw eet- en beweeggewoontes zijn. U beantwoordt tien vragen over eten en bewegen en u krijgt een advies op maat mee naar huis. Daarna kunt u in de bus op de fiets stappen. Tijdens het fietsen bekijkt u tips die op uw situatie zijn afgestemd en kunt u zien hoe lang u moet fietsen om bijvoorbeeld een zakje chips te verbranden. Rondom de bus is ook van alles te doen. Zo is er een kookeiland, een podium met een op maat gesneden programma en een stand voor lokale instellingen. Er zijn diëtisten aanwezig die u advies kunnen geven over gezonde voeding en overgewicht.

Brochure
Tijdens deze dag wordt het eerste exemplaar van de brochure âSport, beweeg en ontmoet 50+ gemeente Anna Paulownaâ door wethouder Lia Franken in ontvangst genomen en vervolgens uitgedeeld aan de bezoekers. In deze nieuwe brochure staan alle sport-, beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden voor 50-plussers in de gemeente Anna Paulowna vermeld.

Informatie
Voor meer informatie over Beweeg & Ontmoet 50+ kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent Breedtesport Ellen Schouten, tele. (0224) 21 47 74 of e-mail: eschouten@sportserviceschagen.nl.

Nieuws