Lenny Kuhr ontmoet gambist Ralph Rousseau

25/08/2009 09:45

De Zee Theaterproducties

Op 1 oktober is de première van het nieuwe theaterprogramma van Lenny Kuhr "Troubadours van alle tijden, een reis door 1000 jaar muziek en zang

Deze voorstelling is een samenwerking van twee Edisonwinnaars; Lenny Kuhr, Edison Populair 1972 en gambist Ralph Roussau, winnaar van de Edison Klassiek publieksprijs 2009.

De eerste muzikale ontmoeting van Lenny Kuhr met gambist Ralph Rousseau bracht bij beiden een bijzonder gevoel te weeg dat leidde tot hun verdere samenwerking. Lenny zegt hierover: 'We hadden vrijwel meteen hetzelfde verlangen om het hart van die Troubadours te laten klinken, die steeds andere namen en kleren droegen en die steeds iets eeuwigs willen uitdrukken in de beperking van de tijd.' Lenny en Ralph worden begeleid door Frans de Berg, de vaste pianist van Lenny Kuhr.

De première zal plaats vinden in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Voor het programma putten zij uit de eeuwenlange geschiedenis van het 'chanson/lied'. Beginnend in de 11e eeuw, de tijd van de troubadours, via de 16e-eeuwse singer/songwriters Tobias Hume en John Dowland naar Franz Schubert en verder naar de Franse chansons en het hedendaagse werk van Lenny Kuhr.

Lenny Kuhr - zang en gitaar

Ralph Rousseau - viola da gamba en zang

Frans de Berg - piano, accordeon en zang

Première: 1 oktober 2009 , Muziekicentrum Frits Philips, Eindhoven

Muziek : John Dowland, Tobias Hume, Franz Schubert, Henry Purcell, Marin Marais, Michel Legrand, Frida Boccara en Lenny Kuhr.

Nederlandse vertalingen: Rob Frank, Herman Pieter de Boer

Regie: Annemoon Langenhoff

Kleding Lenny: Tycho Boeker

Productie: Lenny Kuhr Producties

Websites

www.lennykuhr.com

www.ralphrousseau.com

www.dezee.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lennykuhr.com