Dieren in het zonnetje

01/10/2009 20:00

Stichting Heifer Nederland

Op Dierendag worden onze dieren weer extra geknuffeld en verwend. In ontwikkelingslanden maken dieren hun baasjes niet alleen gelukkig omdat ze zo lief en zacht zijn, maar vooral omdat ze voor voeding en inkomen zorgen. Stichting Heifer Nederland zamelt daarom rond Dierendag geld in voor boerengezinnen in Kameroen. De Stichting steunt boeren in dit land met ezels, varkens en schapen.

Heifer directeur Rian Fokker legt uit: "In ruil voor goede verzorging, onderdak en een knuffel geven dieren gezonde melk, verse eieren, vruchtbare mest en inkomen. Van dit inkomen gaan kinderen naar school, koopt een gezin medicijnen en wordt het huis opgeknapt."

Heifer roept alle dierenvrienden op om tijdens Dierendag hun dierenliefde te delen met een arm gezin in Kameroen en een donatie te doen via www.heifer.nl.

Stichting Heifer Nederland steunt arme boerengezinnen in Afrika en Oost Europa door het geven van dieren, trainingen en nazorg. Hierdoor kunnen kleine boeren zelf actief werken aan een betere toekomst. Met het inkomen worden schoolgeld of medicijnen betaald. Doordat de eerste vrouwelijke nakomeling wordt doorgegeven, verspreidt het project zich als een sneeuwbaleffect. Stichting Heifer Nederland is in 1999 opgericht en heeft sinds die tijd al bijna 9.000 gezinnen geholpen.

http://www.heifer.nl