Cofely

Succesvol Energy Efficiency Congres en debat 2009


07 oktober 09 |

Het realiseren van duurzaamheid valt of staat met daadkracht. Dat vereist een inspanning van overheid en bedrijfsleven. Draagvlak is er voldoende, net als de technologie. Dat is de conclusie van het drukbezochte Energy Efficiency Congres dat Cofely en Electrabel op 30 september in Rotterdam organiseerden.

"De wereld loopt vast als we niet anders met energie omgaan. Overheid, bedrijfsleven en wetenschap moeten krachten bundelen om doorbraken te realiseren. Dat zijn we toekomstige generaties verschuldigd", aldus Edo van den Assem, CEO van Cofely Nederland. Tijdens een levendig energiedebat kruisten kopstukken uit politiek, bedrijfsleven en wetenschap de degens. "Tussen droom en daad zitten wetten, regels en praktische bezwaren", vatte oud-milieuminister Hans Alders samen. "We kunnen regels niet overboord gooien, maar zijn onderweg naar morgen en hebben hiervoor een passend instrumentarium nodig."

Duurzaamheid in de praktijk
Michael Braungart - auteur van het boek `Cradle to Cradle' - benadrukte dat je met holle frasen niets wint. "We spreken over energy efficiency. Het gaat echter niet om efficiency, maar om effectiviteit. Wat is het beste dat we kunnen doen en hoe doen we dit zo goed mogelijk?" Hoe dat kan, bewees Hans van Happen, directielid van Cofely Nederland. Een project dat zichtbare energiewinst oplevert, is bijvoorbeeld Overhoeks in Amsterdam-Noord. "Een woonproject waarbij we een energiebesparing van 40 procent realiseren door warmte-koude opslag. Dit levert een CO2-reductie van 2.900 ton op."

Presentaties beschikbaar voor deelnemers congres

Voor de deelnemers van het congres zijn de presentaties te downloaden via onderstaande link. Het wachtwoord dat hiervoor nodig is, ontvangen zij op korte termijn. Bent u geinteresseerd in de presentaties? Neem dan contact op met Cofely via info(at)cofely.nl.

Presentaties Energy Efficiency Congres 2009