Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 40

30/09/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Deventerweg 40: tuinhuisje (legalisatieverzoek);
- Bosboom Toussaintstraat 23: berging en veranda;
- Kastanjelaan 21: dakkapel;

- Goeman Borgesiuslaan 30: terrasoverkapping;
- Guido Gezellelaan 108: plaatsen dakkapel (voorzijde).

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Ceintuurbaan 2: intern verbouwen gebouw 60;
- Torenbergerhout 1: berging en overkapping.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Ir. De Blocq van Kuffelerstraat 15: uitbreiden bijgebouw en maken overkapping;

- Badweg 79: carport.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Oranjelaan 22: eenzijdige nokverhoging;

- Wijtgraaf 17: vervangen dakplaten veeschuur;
- Einsteinstraat 5: keerwanden;

- Wethouder Jansenlaan 90: tijdelijke huisvesting oogpoli.

Een rijksmonumentenvergunning is verleend voor:
- Vijhestraat 1:hekwerk en trap.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijke ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Vischmarkt (fontein): kunstwerk op cascade fontein.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijze indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen: Ter inzage van 1 oktober 2009 t/m 15 oktober 2009
- De Sypel 11: plaatsen woonwagen gedeeltelijk buiten bouwvlak.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 1 oktober 2009 t/m 12 november 2009
- Wethouder Jansenlaan (Schelpenhoek): vestiging orthopedische schoentechniek;

- Flevoweg 115: tijdelijke bezinkbakken, siloâs en steenzaagloods;
- Molenweg 38a: uitbreiden berging.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwplan Ceintuurbaan 2

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van Bouw en Infra Park B.V. om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het intern verbouwen van gebouw 60 op het perceel Ceintuurbaan 2 in Harderwijk (gemeentelijk monument). Het bouwplan ligt tot en met 15 oktober 2009 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250 / 411 396.

Woon- en Logeerhuis Careander

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om:
1. vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan âStadsdennenâ te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijk Ordening (oud) voor de realisatie van een woon- en logeerhuis van Careander aan de Anne-Franklaan.
2. te komen tot de vaststelling van een besluit hogere grenswaarde ex artikel 110a Wgh voor de realisatie van een woon- en logeerhuis van Careander aan de Anne-Franklaan.
Het plan ligt vanaf 1 oktober 2009, 6 weken ter inzage in de Stadswinkel bij het loket Bouwzaken. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen deze voornemens schriftelijk zijn bedenkingen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 437.

Bestemmingsplan âHoge Varenâ

De gemeenteraad heeft op 10 september 2009 het bestemmingsplan âHoge Varenâ vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om in het plangebied ongeveer 90 woningen te realiseren. Er zullen naast vrijstaande en twee-onder-een-kap koopwoningen ook sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen worden gerealiseerd. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de uitgangspunten uit de woonvisie Harderwijk 2010. Het gebied is globaal gelegen tussen de Hoge Varenweg, Kleine Varenweg, Molenweg en Zuiderzeestraatweg

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 2 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk hun bedenkingen tegen dit plan indienen bij Gedeputeerde Staten. Belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzagelegging bij Gedeputeerde Staten bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, fax: 026 359 94 80, e-mail: post@gelderland.nl. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat Toezicht & Advies Lokale Overheden team ROA, tel. 026 359 87 59.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Korhoenlaan 1 â 9: 4 bomen; met herplant van 1 eik;
- Korhoenlaan 1 â 12: 8 bomen; met herplant van 3 eiken;
- Breewijd 31: 1 berk;

- Lageweg 20: 1 els.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 12 november 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 22 september 2009; Vijhestraat 1: 1 beuk (monumentaal); Laan der Ver. Naties 16: 4 bomen; Emdenmeen 63: 1 boom; Glindweg 8: 18 bomen (asbestsanering).

- 23 september 2009; Korhoenlaan 1 â 140: 1 berk; Duinweg 19: 57 bomen (bosperceel dunning); Beneluxlaan 186: 1 boom.

- 24 september 2009; Parallelweg 26: 20 bomen; Randweg 24: 5 bomen.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________