Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 30-09-2009


Wie kent deze winkeldief?

Onder de opsporingsberichten op de politiesite is het volgende nieuwe item geplaatst. Het zijn afbeeldingen van een verdachte die op 13 juli jl. aan de Matissepassage in Emmen een juwelier heeft bestolen. Kijk voor meer informatie in het opsporingsbericht.

http://www.politie.nl/drenthe/opsporing/090929wiekentdezewinkeldief.as p

Alcomobilist
ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag bekeurde de politie een 50-jarige Assenaar. De man reed onder invloed over de Brink, 615 ug/l., toen hij gecontroleerd werd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009044137)

Inbraak in vakantiepark

BORGER In de nacht van dinsdag op woensdag vond een inbraak plaats in een vakantiepark Lunsbergen aan de Rolderstraat. De daders vernielden een deur van het receptiegebouw en doorzochten het pand. Er wordt niets vermist. (2009044141)

Politie controleert snelheid

EMMEN Op dinsdag controleerde de politie de snelheid van 3797 weggebruikers op de N862 ter hoogte van hm.paal 4.4. 133 bestuurders reden te snel waarbij de hoogst gemeten snelheid 133 km/u bedroeg. De toegestane snelheid bedraagt ter plaatse 100 km/u.

Autoinbraken
ANNEN In de nacht van maandag op dinsdag vonden er vier autoinbraken in Annen plaats. Twee autos aan de Vreding, één aan de Ronkelskamp en één aan t Veld werden opengebroken waarna airbags, navigatiesystemen en geld tot de buit behoorden. De autos stonden bij woningen geparkeerd en waren allen van het merk Opel.

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen vond een inbraak plaats in een aan de Terpweg geparkeerde personenauto. Tussen 10.30 uur en 11.45 uur werd een ruit ingeslagen en een tas met inhoud ontvreemd. (2009044028)

Aanrijdingen met letsel
LINDE Dinsdagmiddag raakte een 17-jarige bromscooterbestuurster uit Linde gewond bij een aanrijding op de kruising van de Reestweg met de Vuile Riete. Ze wilde de Linderveldweg oprijden toen ze daarbij geen voorrang kreeg van een 18-jarige autobestuurster uit Hoogeveen. De scooterbestuurder werd met een pijnlijke arm en heup overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. (2009044103)

Man met ongeldig rijbewijs en verboden mes aangehouden

Emmen Dinsdagmiddag heeft de politie, op de Boermarkeweg in Emmen, een 36-jarige Emmenaar aangehouden. Hij bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en tevens in bezit te zijn van een verboden mes. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en het mes is in beslag genomen. (2009044040)

Man uit Hooghalen mishandeld in café

Assen Een 32-jarige man uit Hooghalen deed aangifte van zware mishandeling. De mishandeling vond plaats, in de nacht van zaterdag op zondag 20 september, in een café aan de Kerkstraat. De man zat op een barkruk toen hij onverwachts een klap op zijn hoofd kreeg van een onbekende man. Na tien minuten buiten bewustzijn te zijn geweest, kwam de man weer bij kennis. Van de kroegbaas hoorde de gedupeerde dat een tweede onbekende man hem hierna schopte. Na tussenkomst van de kroegbaas namen de daders de benen. De volgende ochtend is hij naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij zijn kuitbeen had gebroken. De politie doet onderzoek naar deze zaak. (2009043932)

18-jarige Assenaar betrapt op winkeldiefstal

Assen Dinsdagmiddag is een 18-jarige man uit Assen betrapt op winkeldiefstal. De man werd gesnapt door een beveiligingsmedewerker van het warenhuis aan het Koopmansplein. Tijdens het verhoor op het politiebureau bekende de man dat hij vier sieraden had gestolen. Hij heeft een boete gekregen en mag een jaar niet meer in de winkel komen. (2009044086)

Politie houdt man aan door conflict met ex

Emmen Dinsdagmiddag liep een conflict tussen twee exen uit de gemeente Emmen uit tot geweld. Een man en vrouw, beide 40 jaar, kregen ruzie over het verblijf van de kinderen. Nadat de man tot handgemeen overging en een deuk in het portier van de auto van de vrouw trapte, werd hij aangehouden door de politie. De man heeft een dagvaarding gekregen. (2009044100)

Onderstaande is bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze persberichten en wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is voor u van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.