Gemeente Westvoorne


Brandweer Oostvoorne verhuist naar nieuwe locatie aan de voorweg

Op woensdag 30 september a.s. is de brandweer Oostvoorne verhuisd van de Ruy naar de nieuwe locatie aan de Voorweg. Het pand is nagenoeg af en vanaf maandag 28 september is gestart om een echte brandweerkazerne in te richten.

Â

Wat gaan de naaste buren ervan merken


1. De brandweer Oostvoorne is (gelukkig) een rustige post. Zij rukken gemiddeld 100 keer per jaar uit voor 112-meldingen. Van deze 100 meldingen is slechts een gering percentage Prio 1. Oftewel, uitrukken met zwaailicht en sirene. Het kan dan gaan om situaties zoals brand, een zwaar verkeersongeval of een reanimatie. Met andere woorden: situaties waarbij een ieder wil dat de brandweer snel ter plaatse is om hulp te bieden. In de overige gevallen rijdt de brandweer als een normale weggebruiker en zult u weinig van de aanwezigheid van de brandweer merken.


2. Overdag zal de post voornamelijk onbemand zijn en is er weinig bedrijvigheid.


3. Op woensdagavond is de reguliere oefenavond. Elke woensdag van 19:30 tot 21:30 houden de brandweervrijwilligers hun vaardigheden op peil. Dit gebeurt soms in het pand, soms op het kazerneterrein en soms elders binnen de gemeentegrenzen.