Gemeente Baarn

Uitbreiding parkeerplaatsen bij station Baarn
Logo Stempel Natuurlijk NS Poort

Op maandag 28 september start NS met de aanleg van 164 nieuwe parkeerplaatsen bij Eethuys-Café De Generaal naast station Baarn. In totaal zijn er straks 320 parkeerplaatsen bij het station beschikbaar waar treinreizigers gratis kunnen parkeren. De uitbreiding van parkeerplaatsen is onderdeel van de totale werkzaamheden op en rond het station.

Een deel van de klanten van NS komt met de auto naar het station. Voor hen is goede en voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het station van belang. NS wil de tevredenheid van klanten over de parkeervoorzieningen verhogen, maar wil ook nieuwe reizigers aantrekken. De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen bij station Baarn zorgt voor vermindering van de parkeerdruk rond het station. De eerste fase van de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen (164 parkeerplaatsen) is naar
verwachting medio november gereed voor gebruik.

Gemak van deur tot deur
Verbetering van de keten, de reis van huis naar station en van station naar eindbestemming, is één van de speerpunten van NS. NS werkt continu aan structurele oplossingen én onderzoekt tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden om het reizen van deur tot deur gemakkelijker te maken. NS richt zich daarbij op de route van huis naar station en van station naar eindbestemming. In dat kader zijn de afgelopen jaren ongeveer 14.000 extra parkeerplaatsen gerealiseerd bij stations, zowel onbetaald als betaald.

Bron: NS persvoorlichting