Dura Vermeer Spikerboor-UTD in Akkrum

Akkrum - 25 september 2009

Feestelijke oplevering woon-en bedrijventerrein Spikerboor-UTD in Akkrum

Dura Vermeer opent vandaag op feestelijke wijze het 6 hectare grote woon- werkbedrijventerrein Spikerboor-UTD in Akkrum (Friesland).

Henk Wijnstra van Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling, burgemeester Baas van de gemeente Boarnsterhim, gedeputeerde Galema van de provincie Friesland en de heer A. Wijnstra van Plaatselijk Belang Akkrum geven deze middag het terrein `terug' aan Akkrumse gemeenschap door de onthulling van een monument. Het monument is een bank en deze bestaat uit twee molenstenen. Deze molenstenen zijn bij de sloop van de oude silo gered.

Tussen 2004 en september 2009 is het woon- en bedrijventerrein in Akkrum compleet gerevitaliseerd. Er is gesloopt, gesaneerd en gebouwd. Het voormalige fabrieksterrein is opnieuw ingericht met kleinschalige bedrijven in een combinatie van wonen en werken.

Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling is de ontwikkelaar van het project, advies- en ingenieursbureau Advin is verantwoordelijk voor de engineering, Dura Vermeer Milieu voor de sanering en Dura Vermeer Infrastructuur Oost de infrastructuur.