Gemeente Zaanstad

18-09-2009
Dag vol spanning in Zaanstad
Eerste oplaadpunten elektrische auto's in gebruik genomen

Op vrijdag 18 september om 12 uur is op de Zeemanstraat in Zaandam de eerste openbare oplaadpaal voor elektrisch vervoer in Noord-Holland onthuld. De allereerste openbare oplaadpaal van Nederland is deze week in Den Bosch geplaatst. Wethouder Robert Linnekamp nam de oplaadpaal officieel in gebruik: "Deze palen laten zien dat elektrisch vervoer geen toekomstdroom is, maar al werkelijk kan in het hier en nu. Ik ben er trots op dat we nu al het resultaat zien van iets waar we pas een half jaar geleden mee zijn begonnen.

De gemeente Zaanstad zelf heeft momenteel vier elektrische auto's en vier elektrische scooters in gebruik. Linnekamp: "We moeten als gemeente het goede voorbeeld geven in dit soort belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. En dat werkt! Nu al tonen veel verschillende bedrijven hun interesse voor elektrisch vervoer. Met de bijbehorende oplaadpaal voor de deur."

In totaal zijn er in Zaanstad nu vijf van deze oplaadpalen geplaatst. Binnenkort kan iedereen die een elektrische auto heeft, er met een speciaal aangevraagd pasje gebruik van maken.