Scania


woensdag 23 september 2009 13:07

Scania LZV combinatie voor Gebroeders van Eijk Transportbedrijf

Breda, 23 september 2009 â Bij Gebroeders van Eijk Transportbedrijf te Asten is onlangs een nieuwe Scania R 420LB 6x2 HNB in gebruik genomen.

De nieuwe 25,25 meter lange Scania LZV combinatie van Gebroeders van Eijk Tranportbedrijf te Asten.
Vergroot foto

De nieuwe Scania zal door het 100 jaar oude transportbedrijf worden ingezet als LZV combinatie. De totale combinatie is een indrukwekkende 25,25 meter lang. De Scania vestiging in Venlo heeft de nieuwe Scania afgeleverd.
De 3-assige Scania is voorzien van een comfortabele CR 19 Highline cabine en Scania Opticruise. De trekker is rondom luchtgeveerd in verband met de aslasten. Gebroeders van Eijk vervoert veel deelladingen en de luchtvering zorgt dat de truck altijd recht ligt. De Scania wordt als LZV ingezet in een uniek distributieconcept waarbij Van Eijk samenwerkt met twee andere transportbedrijven. Hierdoor wordt per jaar minimaal 620.000 kilometer minder gereden en wordt 424 ton minder Co2 uitgestoten in vergelijking met reguliere trekker-oplegger combinaties.
Bij het in 1908 opgerichte Transportbedrijf Gebroeders van Eijk staat inmiddels de derde generatie broers aan het roer. Vanuit een hypermodern distributiecentrum in Asten wordt de fijnmazige distributie verzorgt in de Benelux. Hierbij wordt voornamelijk gericht op zendingen die voor netwerkdistributie te groot zijn en voor direct vracht te klein. Feitelijk zijn dit alle zendingen tot een omvang van circa vier pallets. Grotere zendingen kunnen als randassortiment ook worden verzorgd. De flexibiliteit van de Gebroeders van Eijk kenmerkt zich door de open en tijdige communicatie, het kunnen inspelen op de specifieke vervoerswensen en moeilijk groepeerbare goederen. En dit alles gesitueerd in de directe omgeving van de klant.