Gemeente Rotterdam
2009 | 158

25 september 2009

Wolfert van Borselenpenning voor Jack Post van Ophem

Donderdag 24 september heeft Jack Post van Ophem de Wolfert van Borselenpenning in ontvangst genomen tijdens een jaarlijkse benefietavond van de Stichting Breath. Wethouder Lucas Bolsius (Haven, Financiën, Buitenruimte en Organisatie) heeft de Rotterdamse onderscheiding namens het gemeentebestuur uitgereikt als blijk van waardering voor zijn inzet voor de stad Rotterdam.

Jack Post was zeer betrokken bij de oprichting van de Stichting Green Award, is vijf jaar voorzitter geweest en is nog steeds Lid van de Raad van Deskundigen. Stichting Green Award heeft de Rotterdamse haven internationaal op de kaart gezet en is een aanmoediging voor reders om extra te investeren in milieu en veiligheid. Ook zijn loopbaan stond in het teken van de haven. Meer dan 25 jaar geleden ging hij zelfstandig op pad naar onder meer Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Daar haalde hij banden aan met rederijen die de Rotterdamse haven aandeden. Hij wist met eindeloos geduld en inzet Koreaanse reders te overtuigen hun gerelateerde dienstverlening aan Rotterdam toe te vertrouwen.

Jack Post beperkt zich niet tot de haven. Ook Diergaarde Blijdorp, het Maritiem Museum Rotterdam, de Stichting Piet Hein en de Stichting Jong Muziek Talent profiteren van zijn deskundigheid en inzet. Daarnaast is Jack Post actief lid van de Rotterdam Port Promotion Council, voorzitter van de Business Club Zuid-Korea en penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Zee- en Vervoerrecht.

Wolfert van Borselenpenning

De Wolfert van Borselenpenning werd in 1967 ingesteld ter herinnering aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen (1250-1299). De penning is van zilver en vertoont aan de voorzijde de ruiterzegel van Wolfert van Borselen. Op de achterzijde staan persoonlijke woorden over de ontvanger ingegraveerd. De penning wordt gegeven aan personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid voor de Rotterdamse samenleving.