Ingezonden persbericht

Eerste hulp bij-griep.nl

Klachten Mexicaanse griep snel te lijf met Samenwerkende Apothekers

Rotterdam, 24 september 2009 - Het nieuwe influenza A (H1N1) virus, beter bekend als de Mexicaanse griep, is inmiddels ook in Nederland actief. Hoewel de klachten hetzelfde zijn als bij 'gewone griep' is het virus veel besmettelijker. Het kan zomaar gebeuren dat je op een ochtend wakker wordt met koorts, een zere keel en een droge hoest. Om er snel weer bovenop te komen heeft Samenwerkende Apothekers www.bij-griep.nl ontwikkeld. Hier kan het hele gezin terecht voor deskundig advies over de Mexicaanse griep en extra informatie, inclusief een online checklist die kan worden uitgeprint en meegenomen naar de apotheek. Handig, want mocht je zelf onverhoopt snotterend thuis in bed liggen dan weet je tenminste zeker dat alles in huis gehaald wordt om jouw klachten snel te lijf te gaan. De producten van Samenwerkende Apothekers zijn alleen verkrijgbaar bij de apotheek en bestaan uit een uitgebreide lijn van zelfzorggeneesmiddelen voor volwassenen en kinderen.

Wat te doen bij griep - check!
Met www.bij-griep.nl informeert Samenwerkende Apothekers wat je kunt doen als jijzelf, je partner of je kinderen te maken krijgen met de Mexicaanse griep. De handige online checklist geeft een helder overzicht wat iedereen zelf kan doen tegen koorts, een snotneus of keelpijn. Per klacht wordt duidelijk aangegeven welke producten specifiek daarvoor gebruikt kunnen worden. Daarnaast geeft de website informatie over veel praktische zaken, zoals:
Welke klachten horen bij Mexicaanse griep en hoe wordt het virus overgedragen.
Wanneer kun je het beste contact opnemen met de huisarts als bijvoorbeeld je kind griepverschijnselen heeft.
Is het wel of niet verstandig om naar het spreekuur van de huisarts te gaan als je denkt dat je zelf de Mexicaanse griep hebt.
Heb je behoefte aan een meer persoonlijk deskundig advies, dan staat de apotheek altijd voor je klaar.

Geneesmiddelen voor het hele gezin
Aan de Mexicaanse griep zelf is helaas niets te doen, voldoende rust houden is de remedie. De klachten kunnen echter wel aangepakt worden. Samenwerkende Apothekers heeft voor elke klacht verschillende producten voor jong en oud. Zo is er een verzachtende hoestdrank met tijm voor kinderen vanaf 6 maanden en voor de iets oudere kinderen is er een hoestdrank met een lichte frambozensmaak voor droge prikkelhoest. Daarnaast biedt het assortiment veel andere producten zoals paracetamol als tablet en zetpil om koorts en pijn te onderdrukken, een neusspray voor kinderen en volwassenen en capsules om diarree te stoppen.

Samenwerkende Apothekers
Samenwerkende Apothekers heeft het breedste assortiment zelfzorggeneesmiddelen en het grootste assortiment voor kinderen. De producten zijn zonder recept bij alle apotheken in Nederland verkrijgbaar. De verpakkingen bevatten duidelijke informatie over waarvoor en voor wie het product bestemd is. De apotheek kan een deskundig en persoonlijk advies geven welke producten bij welke klachten gebruikt kunnen worden.

Grieptips

· Kijk op www.bij-griep.nl voor informatie en een handige checklist wat je zelf kunt doen om de klachten aan te pakken.

· Wanneer je vermoedt dat je de griep hebt, neem dan telefonisch contact op met de huisarts. Stap niet buiten de deur om verdere besmetting van het griepvirus te voorkomen.

· Als je de griep hebt, geef de persoonlijke checklist van www.bij-griep.nl dan mee aan je partner, vriend(in), familie of buren. Zij helpen je graag.

· Zorg voor een goede nachtrust en doe het rustig aan gedurende de dag.

· Drink voldoende ter voorkoming van uitdroging en om je keel te 'smeren' bij pijn.

Over Chefaro
Samenwerkende Apothekers is een merk van Chefaro. Chefaro is gevestigd in Rotterdam en heeft momenteel 160 medewerkers in dienst. Chefaro is al vijfenzeventig jaar een begrip in de zelfzorg. In 1933 werd door de heer Kleijn de NV Chefaro opgericht, gericht op de fabricage van artikelen speciaal bedoeld voor verkoop door drogisten. Chefaro groeide door voortdurende uitbreiding van producten, maar ook door de overname van andere bedrijven. Sinds 2001 maakt Chefaro onderdeel uit van Omega Pharma; een internationale onderneming die zich uitsluitend richt op de ontwikkeling en verkoop van zelfzorgproducten. Chefaro is met een uitgebreid assortiment gezondheidsproducten, geneesmiddelen en cosmetica dan ook de grootste fabrikant van zelfzorgproducten in Nederland.

Chefaro is onafgebroken bezig met de ontwikkeling van nieuwe betere geneesmiddelen en gezondheidsproducten. De merken van Chefaro staan in de top 3 van verschillende marktsegmenten. Er zijn drie hoofdgroepen te onderscheiden:

- Voedingssupplementen: Davitamon, Gravitamon, Ymea en Bional.

- Cosmetica: Biodermal, Just For Men, Gewohl.

- Health: Samenwerkende Apothekers Nederland en overige zelfzorgmerken als Azaron, Tantum, Prevalin, Dermalex, Nailner, Predictor, Silence, Bite-X, Wartner en Paranix.

De producten van Chefaro Nederland zijn bij meer dan 3.500 verkooppunten in Nederland verkrijgbaar waaronder nagenoeg alle drogisterijen en apotheken en een groot aantal warenhuizen en supermarkten. Zie voor meer informatie: www.chefaro.com



Ingezonden persbericht