Gemeente Rotterdam

2009 | 150

18 september 2009

Concerncommunicatie

Nieuwe Rotterdamse dialogenreeks van start

Met een inleiding van burgemeester Aboutaleb en wethouder Grashoff wordt op 24 september aanstaande de aftrap gegeven voor het nieuwe Rotterdamse dialogenprogramma. Het programma maakt onderdeel uit van Stadsburgerschap, het participatiebeleid van de gemeente Rotterdam. De dialogenreeks is een zoektocht naar de gedeelde waarden onder de Rotterdamse bevolking en wil een antwoord geven op de vraag: Wat verbindt de huidige Rotterdammers?

Op 24 september start een reeks van 13 dialogen. Deze zijn vormgegeven door maatschappelijke organisaties. Het centrale thema is de zoektocht naar de gedeelde waarden in de stad, maar elke dialoog heeft een eigen invalshoek en onderwerp. Aan bod komen onder andere seksuele diversiteit, geloof en politiek, de samenleving op straatniveau en vrouwenemancipatie. Vier van de 13 dialogen zijn specifiek voor en door jongeren georganiseerd. Na afloop van de dialogenreeks wordt aan de hand van de conclusies bezien of de gedeelde waarden van de Rotterdammers vastgelegd worden in een document.

Rik Grashoff, wethouder van Participatie, Cultuur en Milieu: "Als we een ongedeelde stad willen waarin we op een goede manier met elkaar samenleven, moeten we met elkaar in gesprek gaan en blijven over overeenkomsten en verschillen in opvatting en levenswijze. Dat draagt bij aan een gezonde balans tussen individualiteit en gedeelde verantwoordelijkheid voor de samenleving."

De eerste bijeenkomst

Bij de eerste dialoog zijn van de meeste betrokken maatschappelijke organisaties en hun achterban vertegenwoordigers aanwezig. Aan de hand van een aantal specifieke vragen bekijkt het publiek op 24 september in kleine groepen wat de overeenkomsten en verschillen tussen Rotterdammers zijn en hoe ze denken hiermee om te gaan. Stichting InterArt organiseert deze avond. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis en vangt aan om 18.00 uur.