Senternovem

24-09-2009 | Lancering Nationaal DuurzaamheidsKabinet `09

Medio oktober 2009 start het eerste Nationaal DuurzaamheidsKabinet '09. In deze competitie, op basis van een unieke managementsimulatie, spelen de deelnemers de rol van het kabinet van een virtueel land. De competitie is erop gericht deelnemers bewust te maken van toekomstige energie- en klimaatveranderingen. In vijf ronden komen ze voor verschillende duurzaamheidsvraagstukken te staan waarbij ze de maatschappelijke en economische haalbaarheid niet uit het oog mogen verliezen.

Studenten, jong professionals en ervaren werknemers kunnen zich in groepen van maximaal 5 personen inschrijven. Dit team vormt het kabinet. Het fictieve kabinet speelt in een concurrerende setting tegen de andere teams. Er worden in totaal vijf ronden (staat voor vijf opvolgende jaren) gespeeld. Elke week vindt een ronde plaats. De ronden zijn voorzien van realistische interventies en incidenten. De competitie wordt via internet gespeeld en zal starten op 19 oktober 2009. De doorlooptijd is circa vijf weken. De ronden nemen ongeveer 1 uur per stuk in beslag. De finale (voor de beste tien teams) wordt begin december `live' gespeeld. Het winnende team bezoekt in december Kopenhagen waar de internationale klimaatconferentie plaatsvindt.

Het fenomeen `managementsimulaties' heeft in het bedrijfsleven en onderwijs zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Het is een zeer attractieve en leerzame werkvorm waarmee de deelnemers direct inzicht krijgen in de indicatoren die van belang zijn voor het goed besturen van organisaties. Daarnaast is het een uitstekende vorm voor samenwerking, teambuilding en interne en externe profilering. De competitie biedt deelnemers een uitgelezen mogelijkheid om risicoloos het besturen van een land te ondervinden. Ze worden hierbij aangespoord met duurzame oplossingen te komen.

Het Nationaal DuurzaamheidsKabinet '09 wordt onder andere ondersteund door EnergieTransitie, Essent, Koninklijke Wegener en Bedrijfssimulaties.nl.

Voor gratis aanmeldingen en meer
informatie: www.duurzaamheidskabinet.nl. Voor vragen mail naar info@duurzaamheidskabinet.nl.