Academisch ziekenhuis Maastricht

Onno van Schayck- Dubbele benoeming Publicatiedatum: 24-09-2009 Bron: Persbericht Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 24-09-2009

Prof. dr. Onno van Schayck is per 1 september benoemd als wetenschappelijk directeur van CAPHRI, School for Public Health and Primary Care. Hij kwam als beste kandidaat naar voren uit een internationale wervingscampagne. Tevens is hij onlangs benoemd tot kroonlid van de Gezondheidsraad, het gremium dat de minister van Volksgezondheid gevraagd en ongevraagd adviseert.

Van Schayck komt uit de huisartsgeneeskunde, is hoogleraar preventieve geneeskunde in Maastricht en tevens honorair hoogleraar in Edinburgh. Bovendien maakt hij deel uit van tal van adviesraden en -commissies in binnen- en buitenland. Desalniettemin blijft zijn hart uitgaan naar het wetenschappelijk onderzoek. Van Schayck: "Al heb je het nog zo druk als bestuurder, je moet zelf onderzoek blijven doen, anders worden je wortels afgesneden."

CAPHRI timmert behoorlijk aan de weg. Er lopen momenteel meer dan 200 projecten met een contractwaarde van 35 miljoen euro, en de school telt 160 promovendi. CAPHRI haalde uitstekende rapportcijfers bij de laatste visitatie en is nu een zogeheten Centre of Excellence. Maar dat betekent niet dat er geen ambities of onvervulde wensen zijn. Van Schayck: "Onze zichtbaarheid als school was in het verleden onvoldoende, en ook de vernieuwingsimpuls was niet aan de maat. We werken er hard aan om dat nog te verbeteren."