Gemeente Sneek


Leerlingen CvK & Ritmyk met Umoja naar Ethiopië

Zes talentvolle muziekleerlingen van het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk zijn geselecteerd om mee te doen aan repetitie Umoja Umoja: een culturele samenwerking tussen Afrika en Europa. Zij maakten deze zomer samen met Circus Elleboog, en dans/theatergroep ISH -beiden uit Amsterdam-, en het Albeda College uit Rotterdam een eigen voorstelling olv regisseuse Wies Bloemen. Wies Bloemen werkt vanuit improvisatie en inspireert de deelnemende jongeren samen een voorstelling te maken, die niet gemakkelijk en voor de hand liggend is. De voorstelling heet `Vreemd'.

De Nederlandse organisatie van Umoja is in handen van Kunstfactor, in de personen van Jean Jacques Maouche en Claudia Marinelli. De kostuums worden ontworpen en gemaakt door de Friese beeldend kunstenaar Hanneke Roelofse. Vanuit het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk coacht en begeleidt Annemarie van der Reijden de muzikanten.

De voorstelling wordt in september en oktober op verschillende plaatsen in Nederland gespeeld. In november vertrekt Umoja met de voorstelling naar Ethiopië, naar het International Camp in Sodore, 100 km zuidoost van Addis Abeba. In Sodore komen alle Umoja-deelnemers (uit Noorwegen, Nederland, Ethiopië, Tanzania, Kenya, Mozambique, Zimbabwe en Zuid-Afrika) samen. In Sodore wordt de Nederlandse voorstelling `Vreemd' gespeeld. Ook wordt in drie groepen gewerkt aan nieuwe voorstellingen olv de coaches van de verschillende landen. Hiervoor worden de deelnemers uit alle deelnemende landen gemixt. De nieuwe voorstellingen worden gespeeld in de sloppenwijken. Terug in Nederland wordt de Nederlandse voorstelling op verschillende locaties gespeeld tot april 2010.

Muzikanten (Centrum voor de Kunsten & Ritmyk) zijn Pieter Klaas de Groot: drums, Nick Feenstra: sopraansax en baritonsax, Ilse de Vries: bas en trompet, Arjen Schipper: altsaxofoon, Sander Moorlag: piano en trompet en Lendert Andel: gitaar.

Speellijst:

24 september Brakke Grond, Expozaal, Amsterdam

26 september: Duizendculturendag in Bijlmerparktheater, Amsterdam

ergens in oktober: Rotterdam (nog onbekend waar en hoe laat)

9 november: vertrek naar Ethiopië

13 november Sodore - Nederlandse voorstelling

17 november nieuwe voorstelling

18 november nieuwe voorstelling

18 november Nederlandse avond

19 november nieuwe voorstelling

22 november: terug

Voorjaar 2010 Theater Sneek

Voor meer informatie kijk op http://www.cvksneek.nl/ of bel: 0515-431400