Erasmus Universiteit Rotterdam

Debat 'De Kwestie Live'

Datum
Van: 24 september 2009 20:00

---

Locatie:
Rotterdam, De Unie, Mauritsweg 34-35

Toelichting
Hoogleraar Marketing Stefan Stremersch in debat met viroloog Ab Osterhaus en Annemiek van Bragt (CEO IMS Health Nederland). Het thema is: 'Wie wordt er beter van de griep?' Onder leiding van Leon Verdonschot (o.a. VPRO, Nieuwe Revu) en ingeleid door Mohammed Benzakour (schrijver, columnist). Toegang gratis

Wie wordt er beter van de griep?

Is de nieuwe Influenza A een hype? Waar raken de belangen van de verschillende partijen elkaar en waar werken zij elkaar tegen? In De Kwestie Live op donderdag 24 september 2009 geeft prof.dr. Stefan Stremersch (hoogleraar Marketing) de achtergronden en zijn wetenschappelijke visie op marketingkwesties rondom de 'Mexicaanse Griep'. Ook met Annemiek Van Bragt (CEO IMS Health Nederland) en prof.dr. Ab Osterhaus (viroloog EUR).

Naar verwachting wordt 30% van de Nederlandse bevolking de komende tijd geveld door de Mexicaanse Griep. Overheid, universiteit, gemeente, gezondheidszorg én de farmaceutische industrie lijken er alles aan te doen deze pandemie in te dammen en de gigantische impact die dit kan hebben te verkleinen.
Komt de volksgezondheid in gevaar door het nastreven van verschillende belangen, of biedt deze concurrentie juist voordelen? Kunnen verantwoordelijkheid én invloed (kennis, marktaandeel) een geslaagd huwelijk aangaan?
Zonder samenwerking tussen de verschillende partijen wordt het `worst case scenario' bewaarheid, maar de verschillende belangen (risicospreiding, onderzoek, winstbejag) lijken vaak strijdig met elkaar.
Tijdens deze avond bestaat de mogelijkheid om de game `The Great Flu' te spelen.