Ingezonden persbericht


Seminar: nieuwe ontwikkelingen in voedselveiligheid II

Op respectievelijk 23 september en 27 oktober 2009 organiseert De Stichting Food Micro & Innovation een seminar over 'Nieuwe ontwikkelingen in de voedselveiligheid deel II'. In dit seminar komen aan de orde nieuwe conserveringsconcepten, informatie over virale bedreigingen voor de voedselketen en het influenzavirus A(N1H1), de gezondheidsproblemen die door melamine werden veroorzaakt, en het gebruik van moderne microbiologische detectiemethoden Deelnemers ontvangen een uitgebreide documentatie.

Programma:


. 13.30 uur: Ontvangst met koffie


. 14.00 uur: Aanvang


. Stephan Dobbelstein, Purac: Nieuwe conserveringsconcepten.
- inleiding in nieuwe conserveringsconcepten
- modellering

- wettelijke status


. Erwin Duizer, RIVM: Nieuwe virale bedreigingen voor de voedselketen en het wat en hoe van het nieuwe influenza A(H1N1) virus.
- ziektesymptomen en preventieve maatregelen
- hoe personen werkzaam in de voedselproductie te beschermen
- de te verwachten ontwikkelingen


. 15.15 uur: Pauze


. Servé Notermans, Stichting FM&I: Alles over melamine
- gebruik en misbruik

- melamine en analoge stoffen

- kristalisatie als boosdoener

- uit de praktijk


. Henk van der Meer, BioControl Systems: Moderne microbiologische detectiemethoden voor pathogenen
- moderne chromogene agars
- de 1-2 test
- de immuno-testen
- de PCR-testen


. 17.00 uur: Afsluiting met borrel

Kosten: E 150,- p.p.

Aanmelden: uitsluitend via e-mail naar hageman@foodmicro.nl of s.notermans@wxs.nl

(het aantal deelnemers is beperkt)


Plaats bijeenkomst:
Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt 1, 3732 HM, De Bilt, Tel. +31 (0)30 220 58 11. (Gelegen aan de Utrechtseweg, tussen Utrecht en Zeist; http://microsite.biltschehoek.valk.com/home.aspx)

Met vriendelijke groet,

Stichting Food Micro & Innovation
Dr. Servé Notermans
Ir. Michèl Geuskens


---- --