Ingezonden persbericht
Kinderpostzegelactie 2009 in het teken van onderwijs
Leiden, 24 maart 2009 - Wereldwijd gaan er nog steeds meer dan 100 miljoen kinderen niet naar school. In Nederland worden iedere dag meer dan 130.000 kinderen op school gepest. Daarom kiest Stichting Kinderpostzegels Nederland opnieuw voor 'Laat kinderen leren' als thema van de Kinderpostzegelactie in 2009. Het thema wordt dit jaar door Christian Borstlap verbeeld in het ontwerp van de kinderpostzegels. Op woensdag 23 september 2009 gaan kinderen van groep 7 en 8 weer langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen.
Thema Kinderpostzegelactie 2009: 'Laat kinderen leren'
Onderwijs is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan er meer dan
100 miljoen kinderen niet naar school. In het Zuid-Amerikaanse Guatemala bijvoorbeeld is kinderarbeid nog steeds een veel voorkomend probleem. Kinderen moeten daar een bijdrage leveren aan het gezinsinkomen. Vooral bij de rivier de Salamá werken veel jonge kinderen als steenhouwer. Zwaar en ongezond werk. Kinderpostzegels maakt in samenwerking met de partnerorganisatie CEIPA onderwijs voor deze kinderen mogelijk.
In Nederland worden iedere dag 130.000 kinderen gepest op school. Daardoor kunnen zij zich niet altijd optimaal ontwikkelen. Toenemende orde- en gedragsproblemen dragen bij aan een onveilige atmosfeer in en rond school. Kinderpostzegels steunt De Vreedzame School, een programma waarbij kinderen leren hoe ze samen conflicten kunnen oplossen en voor een goed klimaat in de klas en op school kunnen zorgen.
Ilja van Haaren, sinds 1 januari 2009 directeur van Stichting Kinderpostzegels Nederland: "Goed onderwijs in een veilige omgeving is van doorslaggevend belang voor de ontwikkeling van kinderen, daarom kiezen wij in 2009 opnieuw voor 'Laat kinderen leren' als thema van de Kinderpostzegelactie."
Stichting Kinderpostzegels Nederland
Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie financiert Kinderpostzegels projecten in binnen- en buitenland waarin veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.
()
Ingezonden persbericht