Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 15 september 2009

Scheveningen Avond in Gemeentemuseum

Op 22 september aanstaande van 18.00 tot 21.00 uur zijn alle inwoners van Scheveningen ter gelegenheid van de tentoonstelling Nieuw licht. De Haagse School onthuld welkom op de speciale Scheveningen avond in het Gemeentemuseum Den Haag. In de tentoonstelling wordt werk van de Haagse School getoond, waarin het leven in Scheveningen in de tweede helft van de 19e eeuw een grote rol speelde. Alle Scheveningers worden daarom op de 22ste uitgenodigd om gratis naar het museum te komen om de tentoonstelling te bekijken. Bovendien laten de Scheveningers de geschiedenis van hun plaats herleven met verschillende optredens op de speciale avond voor én door Scheveningers!

De band van de Haagse School schilders met Scheveningen is onmiskenbaar. Veel Haagse School kunstenaars werkten in Scheveningen, het vissersleven leende zich goed als onderwerp voor hun werken. De tentoonstelling wordt door het Gemeentemuseum aangegrepen om een speciale avond te organiseren voor de inwoners van Scheveningen. Het museum wil graag iedereen in de Gemeente Den Haag de gelegenheid bieden om het museum eens te komen bezoeken. En aangezien het Gemeentemuseum in stadsdeel Scheveningen ligt, is het museum dat ook wel het mooiste museum van Nederland wordt genoemd ook van de Scheveningers!

Het programma van de avond is als volgt:
18.30 uur Welkom door directeur Benno Tempel, op de Erezaal 18.40 uur Optreden door kinderkoor De Zeesterren, op de Erezaal 19.15 uur Klederdrachtshow door de Vereniging Vrienden Oud Scheveningen, in de hal 20.00 uur Optreden VissersVrouwenkoor, op de Erezaal 20.45 uur Eindoptreden Show&Drumfanfare, buiten bij de ingang

Verder vertellen oud vissers op de tentoonstelling Nieuw licht. De Haagse School onthuld over het vissersleven van vroeger en zijn er rondleiders van het museum aanwezig. In de hal van het museum staan stands van de Bibliotheek en van antiquarische boekhandel 'Bij nader inzien'. In het entreegebied zijn foto's te zien uit de collectie van de heer De Niet en er worden antieke sieraden getoond door Juwelier van Wijnen. Het café is open, er is voor iedereen een gratis drankje en haring en paling is met korting verkrijgbaar! Aanmelden voor de avond is niet nodig.



Ingezonden persbericht