KPN NV


KPN en Garmin sluiten samenwerkingsovereenkomst

Den Haag, 22-9-09

KPN en Garmin, werelds grootste producent van navigatiesystemen, hebben een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend die mobiele datacommunicatie tussen verschillende apparaten en machines mogelijk maakt. Hiervoor levert KPN speciale simkaarten aan die gebruikt zullen worden in het nieuwe draagbare navigatiesysteem van Garmin, de nüvi 1690. Gebruikers van dit systeem krijgen zo direct toegang tot het internet en actuele online informatie zoals weer, verkeer en benzineprijzen.

De mobiele datadienst waarbij draadloos informatie wordt verstuurd van en naar machines, apparaten, voertuigen en systemen zonder tussenkomst van personen, wordt door KPN op de markt gebracht onder de naam M2M Corporate. Garmin kan zelf de simkaarten plaatsen en activeren ten tijde van productie zodat men direct na aankoop, van online diensten gebruik kan maken. KPN biedt Garmin naast het gemak van wereldwijde dekking ook toegang tot een online beheertool. Hiervoor heeft KPN het bedrijf Jasper Wireless in de arm genomen. Met M2M Corporate komt KPN tegemoet aan de behoeften van bedrijven om zelf simkaarten in hun apparatuur te beheren.

M2M-diensten
De ambitie van KPN is om een belangrijke speler te zijn in de Europese Machine2Machine-markt. Met M2M-diensten wordt het voor bedrijven uit verschillende sectoren makkelijker om op afstand apparaten te besturen, te updaten en te beheren. Denk aan diensten die het mogelijk maken om op afstand voorraadniveaus in snoepautomaten te bepalen, op afstand het elektriciteitsverbruik in huizen kunnen bepalen, of op afstand kunnen monitoren wanneer de koffieautomaat een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Kijk voor meer informatie op www.kpn.com/MtoM