VAN 1 OKTOBER TOT 15 NOVEMBER
TWEEDE EDITIE VAN 'JONG KEUKENGEWELD'
In het kader van het themajaar 'West-Vlaanderen lekker land' presenteert Westtoer in samenwerking met Horeca West-Vlaanderen dit najaar de tweede editie van 'Jong Keukengeweld'. De organisatoren selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.
De selectie van de twintig jonge chefs kan ook dit jaar omschreven worden als jong en aanstormend talent. Met dit concept willen de initiatiefnemers de jonge West-Vlaamse keukenchefs voluit in de kijker plaatsen. 'Jong keukengeweld' is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu 'Jong Keukengeweld' wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).
Tijdens de eerste editie van 2008 zijn meer dan 1500 menu's 'Jong Keukengeweld' verkocht.
Twintig jonge chefs van Jong Keukengeweld 2009
Ludovic Ghyselen (28)
Argendael
Bellegem
Daan Cornilly (34)
De Florentijnen
Brugge
Olivier Christiaens (26)
Le Manoir 4 Saisons
Brugge
Reinout Reniere (26)
Zeno
Brugge
Gilles Joye (32)
Marcus
Deerlijk
Ludovic Verlande (33)
Le Flore
De Panne
Maarten Maselis (34)
De Gullegember
Gullegem
Wouter Creytens (35)
De Smaak
Izegem
Dave Debal (33)
Villared
Izegem
Marc Verduyn (32)
Mer l'Eau
Knokke
Klaas Lauwers (28)
Hotel Messeyne
Kortrijk
Olivier Dewulf (28)
St. Christophe
Kortrijk
Steven Dehaeze (33)
Culinair
Lauwe
Jan Tourlousse (28)
Comilfo
Nieuwpoort
Vincent Florizoone (30)
Grand Cabaret
Nieuwpoort
Thijs Wortmann (30)
't Wa Anders
Oostduinkerke
Stefanie De Vos (26)
De Bistronoom
Oostende
Ruben Vancalbergh (32)
Ruben's
Roeselare
Andy Verdonck (31)
Au Petit Coin
Veurne
Kristof Marranes (27)
Ter Leepe
Zedelgem
De jury van Jong Keukengeweld bestond uit: Geert Van Hecke (De Karmeliet - Brugge), Stefaan Gheysen (Afgevaardigd bestuurder Westtoer), Paul Van Boxel (Federatie HoReCa West-Vlaanderen), Frank Vansteeland (Coördinator Tafelen in Vlaanderen).
'West-Vlaanderen Lekker Land' maakt deel uit van 'Vlaanderen Lekker Land'. Dit is het basisthema voor 2007-2009 van de toeristische sector en de horeca in Vlaanderen. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen werken alle toeristische federaties in de vijf Vlaamse provincies samen met de Federatie HoReCa Vlaanderen.
Op
Voor het eerst is tevens een brochure 'Jong Keukengeweld' (Limited Edition) gerealiseerd: gratis verkrijgbaar tot einde voorraad bij Westtoer (050/305.500 /