Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na geweldpleging

Wijchen, 22-09-2009 o Maandagavond, rond 23.00 uur, kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Kasteellaan in Wijchen. Ter plaatse bleken twee groepen tegenover elkaar te staan. Agenten hebben alle mogelijke moeite gedaan om beide groepen te scheiden.

Een klein groepje jongens, afkomstig van buiten Wijchen stond tegenover een groep van ongeveer 30 jongeren. Agenten hebben het kleine groepje begeleid naar het station in Wijchen om zo de rust terug te brengen. Ook de ander groep jongeren verplaatsten zich naar het station.
Toen de kleine groep in de trein wilden stappen werden zij, en de trein, met stenen bekogeld. Later werden ook agenten en burgers die op en bij het station liepen met stenen bekogeld.
In totaal zijn drie aanhoudingen verricht. Het gaat om twee jongens van 18 en één van 19 jaar oud, allen afkomstig uit Wijchen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Getuigenoproep

Van het gepleegde geweld zijn veel mensen getuige geweest. De politie vraagt dan ook getuigen om zich te melden bij de politie in Wijchen via telefoonnummer 0900 8844.

Laatst gewijzigd 22-09-2009 17:36 | © Regio Gelderland-Zuid |