FloraHolland


Digitale mijlpaal voor Noviflora

FLORAHOLLAND, 22 september 2009 (persbericht) - Het plantenexportbedrijf Noviflora bereikte onlangs een digitale mijlpaal. Omdat voor Noviflora digitaal zakendoen zeer essentieel is, gebruikt het bedrijf de digitale ordersystematiek van Florecom. Florecom ontwikkelt en beheert codes en standaarden waarmee handelsbedrijven en producenten in de sierteelt hun transactieverkeer kunnen afhandelen. Florecom staat voor gemak, efficiency, gestroomlijnde logistiek en eenvoudige controles. Er zijn 320 kwekers bij Florecom aangesloten. Inmiddels zijn er honderd kwekers met wie Noviflora haar orders digitaal afhandelt. Voor FloraHolland was dit aanleiding om met een smakelijke verrassing langs te gaan bij het Westlandse exportbedrijf.

Digitaal zaken doen wordt in de sierteeltsector steeds meer gemeengoed. FloraHolland speelt met tal van diensten op die ontwikkeling in. Naast de digitale ordersystematiek van Florecom is er PlantConnect.nl voor het elektronisch inkopen van planten en FloraHolland e-Trade voor het elektronisch inkopen van bloemen. Ook het klantspecifieke aanbod kunnen kwekers langs elektronische weg met hun klanten uitwisselen. Al deze initiatieven zorgen er voor dat sierteeltproducten met de juiste kwaliteit op tijd op de plaats van bestemming terechtkomen. "Uiteindelijk willen wij dat alle orders digitaal verlopen", vertelt Jan Peters van Noviflora. "Als de informatie elektronisch en dus goed gestroomlijnd door de keten gaat, vereenvoudigt dat ons logistieke proces."
FloraHolland, Florecom en plantenexportbedrijven zoals FPP, Hamiplant, Vida Verde, Javado en Noviflora werken samen om het gebruik van moderne elektronica in het transactieverkeer te stimuleren. Samen proberen zij het belang van digitaal zaken doen voortdurend onder de aandacht te brengen van kwekers.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met FloraHolland Connect Info, tel. 0174 63 55 55. Meer over de digitale dienstverlening van FloraHolland is te vinden bij het e-Business Paviljoen op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer. Deze internationale handelsbeurs vindt plaats van 14 tot en met 16 oktober en het e-Business Paviljoen bevindt zich in de Expo.

Fotobijschrift: Een smakelijke verrassing van FloraHolland. Van links naar rechts: Berry Borg (Noviflora), Jan Peters (Noviflora), Jolanda van Zeijl (FloraHolland Connect), Raymond Hogendoorn (Noviflora) en Rene Termijn (FloraHolland Connect).