Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Veiligheidscampagne in Buitenveldert

22-september-2009

Politie en stadsdeel Zuideramstel zijn maandag 14 september met een buurtveiligheidscampagne gestart. Dit project loopt synchroon met een grootschalige operatie van energiebedrijf Liander in de wijk Buitenveldert.

Tot januari 2010 zal Liander tussen de vijf- en tienduizend woningen bezoeken om de energievoorziening te controleren en zo nodig te modificeren. De politie grijpt dat moment aan om, in de straten waar de werkzaamheden worden uitgevoerd en de bewoners dus thuis zijn, smiddags tussen twee en zes uur met een mobiel steunpunt aanwezig te zijn. Mensen ontvangen op die dag een inbraakpreventiefolder met tips en suggesties om inbraak te voorkomen.

Digitale nieuwsbrief en/of mail-alert
Een ander onderdeel van de campagne is het werven van abonnees voor de digitale nieuwsbrief en/of mail-alert, waarmee bewoners op de hoogte worden gehouden van zaken die zich in de buurt afspelen.

Veilig wonen
Naast het stadsdeel Zuideramstel en Liander is ook Pantar Amsterdam bij dit project betrokken. Het Inbraak Preventie Centrum van Pantar beveiligt in opdracht van woningcorporaties jaarlijks honderden huizen en appartementen conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Gedurende de campagne krijgen bewoners de gelegenheid hun woning te beveiligen met een anti-inbraakstrip op de voordeur. Het plaatsen van een extra slot of rookmelder behoort eveneens tot de mogelijkheden. Om het beveiligen van de woning te stimuleren stelt Stadsdeel Zuideramstel geld ter beschikking. In 2009 kunnen maximaal 800 anti-inbraakstrips worden geplaatst waarvoor bewoners 10,- korting krijgen.