Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 22-09-2009

Opnieuw arrestatie in onderzoek schietincident Tartinistraat

TILBURG: De politie heeft vanmorgen een 21-jarige Tilburger
aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het
schietincident op de Tartinistraat op 5 juni 2009. Een 45-jarige Tilburger werd daar die dag neergeschoten. Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen. De verdachte is in verzekering gesteld. Op dinsdag 8 september jl. arresteerde de politie in verband met deze zaak al een 27-jarige Tilburger. Deze verdachte zit nog in voorarrest.

Op vrijdag 5 juni 2009 startte de politie een grootschalig onderzoek, nadat in de Tartinistraat een 45-jarige Tilburger werd neergeschoten. De man werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. De man overleed aan zijn verwondingen. Er werd een team van circa 20 rechercheurs geformeerd, dat onder leiding van de Officier van Justitie onderzoek verricht.

Inbreker door veelplegersteam aangehouden in Tilburg

TILBURG: Op aanwijzing van agenten van het veelplegersteam is
maandagmiddag op de Leliestraat een 29-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van inbraken in auto's. Hij is in verzekering gesteld.

Een rechercheur in burger zag maandagmiddag op het Anemoonerf een hem bekende Tilburger lopen. Deze man is in het verleden aangehouden voor woning- en auto-inbraken. De politieman zag dat de 29-jarige man iets onder zijn vest vasthield. De agent sprak de man aan en vroeg hem hoe het er mee ging. De Tilburger antwoordde daarop: "niet zo goed". Vervolgens rende de man weg in de richting van de Enschotsestraat. Er ontstond een achtervolging. De dienders zagen dat de verdachte een plastic tas onder zijn vest vandaan haalde en dit over de poort van een woning aan de Leliestraat gooide. Vervolgens wilde de verdachte zelf over die poort klimmen. Hij werd bij zijn benen vastgepakt en aangehouden,. In de tas zaten onder meer twee navigatiesystemen en een ruitentikker. In zijn broekzak vonden de rechercheurs bovendien nog een I-pod. Uit het onderzoek is gebleken dat de I-pod en een van de Tom Tom's in elk geval van diefstal afkomstig zijn. Deze spullen zijn buitgemaakt bij recente auto-inbraken. De verdachte werd ingesloten, het onderzoek naar de herkomst van de goederen wordt voortgezet.

Hennepkwekerij aangetroffen in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vanmorgen na een tip in een bedrijfspand aan de Jules Verneweg een grote professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er was al geoogst. Er werden alleen nog resten van hennepplanten aangetroffen. Kennelijk werd alles in gereedheid gebracht voor nieuwe hennepplanten of stekken De stroom werd voor de meter om afgetapt, Bij het pand werd een 52-jarige Tilburger aangehouden. De politie verdenkt hem er van bij de exploitatie van deze plantage betrokken te zijn. De man kwam met zijn bestelauto aanrijden en had de sleutels van het bedrijfspand bij zich. Hij werd ingerekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gewonde scooterrijder loopt weg na verkeersongeval

GOIRLE: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een verkeersongeval dat maandagavond op de Wittendijk heeft plaats gevonden, waarbij een auto en een scooter betrokken waren. Een van de betrokkenen van deze aanrijding, de bestuurder van een scooter, ging er na het ongeval te voet vandoor. Een man die aan kwam rijden in een Opel Corsa, en kennelijk bij de scooterrijder hoorde, nam de
tweewieler mee en liet de auto achter. Deze auto is in beslag genomen door de politie. De bestuurder heeft inmiddels achterhaald dat de bestuurder van de scooter een 19-jarige Tilburger is.

De politie kreeg omstreeks 22.00 uur een melding van een
verkeersongeval op de Wittendijk. Ter plaatse spraken de agenten met een 46-jarige automobilist uit Goirle. Hij vertelde dat hij links af wilde slaan. Op dat moment kwam uit tegen gestelde richting met hoge snelheid een scooter of motor aanrijden. Hij kwam daarmee in
aanrijding. De bestuurder van de tweewieler kwam ten val en liep een hoofdwond op. Terwijl de automobilist zich over het slachtoffer ontfermde, werd de tweewieler meegenomen door een automobilist die zijn voertuig in de omgeving geparkeerd had. Vervolgens vroeg het slachtoffer aan de omstanders of hij wat ruimte kon krijgen omdat et niet zo goed met hem ging. Het slachtoffer maakte van dat moment gebruik om op te staan en hard weg te rennen.

Agenten zijn vervolgens naar het Elisabeth Ziekenhuis gereden. Daar werd net het slachtoffer door een ambulance afgeleverd. Ook stonden er enkele vrienden van het slachtoffer buiten. Uit het onderzoek bleek dat de bestuurder van de scooter een 19-jarige Tilburger was geweest. Besloten is om de verdachte, omdat hij behandeld moest worden aan zijn verwondingen, op een ander moment nader te verhoren. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Skater gewond bij verkeersongeval

BIEST HOUTAKKER: Vanmorgen is omstreeks 06.00 uur op de Biestsestraat een 30-jarige Tilburgse gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer was aan het skaten toen zij werd aangereden door een auto bestuurd door een 45-jarige man uit Moergestel. De automobilist verklaarde dat hij plotseling een schim rechts voor zich zag, hij probeerde nog naar links uit te wijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij stopte en zag dat hij een vrouw op skeelers had aangereden. Het slachtoffer is met een ambulance met vermoedelijk een behoorlijke hersenschudding naar het St. Elisabeth Ziekenhuis
vervoerd.

Snelheidscontrole in Tilburg

TILBURG: De politie heeft maandagavond op de Burgemeester Bechtweg een snelheidscontrole gehouden. Met de radarapparatuur werd de snelheid van 11657 passanten gemeten. Er werden 45 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 126 km / uur. Er werden vier bestuurders bekeurd die onnodig claxonneerden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-09-2009 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |