Gemeente Kapelle
Kapelle heeft trek in de Week van de Smaak!
Van 20 t/m 27 september viert Nederland voor de derde keer de Week van
de Smaak. Want dan is het verse product jarig! Er is een Hoofdstad van
de Smaak, een Heldenverkiezing rond het thema ambachtelijke
streekbieren, en hele winkelstraten worden omgetoverd tot
Smaakstraten. Er is een Avond van de Smaak op TV op 26 september,
zorginstellingen serveren een Mooie Maaltijd, en voor basisscholieren
is er de Grootste Keuken van Nederland, een groots evenement met
tv-kok Pierre Wind in het ADO stadion in Den Haag. Ook in het
Fruitteeltmuseum gaan we genieten van écht eten.
Op woensdag 23 september bent u welkom op het Fruitteeltmuseum voor de
workshop jam maken van eigen tuin. De activiteit duurt van 13.00 uur
tot 16.00 uur. De toegang kost ⬠5,00. Reserveren is aan te raden,
via tel: 0113-344904 of via info@fruitteeltmuseum.nl. De
hoofdingrediënten van deze lekkerste week van het jaar zijn:
Ambachtelijk, Streek- en Seizoensgebonden, Natuurzuiver,
Diervriendelijk en (aantoonbaar duurzame) Herkomst. De Week van de
Smaak inspireert, draagt bij aan bewustwording en laat mensen genieten
van eerlijke producten en pure smaken.
Dit jaar doen in het hele land circa 400 bedrijven en organisaties mee
met activiteiten op meer dan 3.500 locaties: boerderijen, restaurants,
supermarkten, winkels, scholen en zorginstellingen. Van Franeker tot
Goes en van Maastricht tot Den Burg.
Meer info over de workshop jam maken is te vinden op
www.fruitteeltmuseum.nl
Ga voor een overzicht van alle activiteiten naar:
www.weekvandesmaak.nl
Meer informatie
⢠Voor meer informatie over deze activiteit bij Fruitteeltmuseum in
Kapelle kunt u bellen met: Nelleke Volker of Adrie Eversdijk
⢠Voor vragen over de landelijke Week van de Smaak kunt u terecht
bij: Biologica, Jasper Vink, 030-2320491
De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica,
Euro-Toques, Pierre Wind, Slow Food Nederland, Streekeigen Producten
Nederland, Kunsthal Rotterdam. Projectleiding ligt bij Biologica. De
Week van de Smaak 2009 wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank,
het VSBfonds, het ministerie van LNV, het ministerie van VWS, de
gemeente Den Haag, Amsterdam Hoofdstad van de Smaak 2009, de
Stuurgroep LIB, de Volkskrant en de Vrienden van de Week
van de Smaak.