Politie Gelderland-Zuid

Automobilist aangehouden voor poging doodslag

Nijmegen, 19-09-2009 o De politie heeft vrijdagmiddag een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden wegens poging tot doodslag en het doorrijden na het veroorzaken van een ongeval.

Twee jongens fietsten vrijdagmiddag over de Opaalstraat in de richting van de Jadestraat. Achter hen kwam een auto aan rijden met daarin drie jongens. De bestuurder verhoogde volgens getuigen de snelheid om op het allerlaatste moment te remmen. Daarbij werd één van de fietsers, een 15-jarige Nijmegenaar, van achteren aangereden. Gelukkig liep de 15-jarige hierbij slechts lichte verwondingen op. De auto reed door zonder naar het slachtoffer om te kijken.
Later bleek dat de bestuurder van deze auto al op de kruising met de Winkelsteegseweg een poging had gedaan om op de fietsers in te rijden.

Getuigen wisten het kenteken van de auto te noteren. Agenten gingen naar de woning van de eigenaar in de wijk Hatert. Daar bleek dat de 20-jarige de auto had bestuurd. Hij is aangehouden en op het politiebureau in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen. (03)

Laatst gewijzigd 19-09-2009 10:33 | © Regio Gelderland-Zuid |