Minister Van Middelkoop bezoekt Tsjechië

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop bezoekt zaterdag 19 september de NAVO-dagen in Ostrava, Tsjechië, om daar een tentoonstelling over de Provinciale Reconstructie Teams (PRT) van Tsjechië en Nederland in Afghanistan te openen.

Tsjechië heeft momenteel een PRT in de provincie Logar, ten zuiden van Kabul. Van de tweede helft van 2008 tot en met de tweede helft van 2009 heeft Tsjechië een eenheid geleverd voor de bescherming van het Nederlandse PRT in Uruzgan. De tentoonstelling toont hoe beide landen in Afghanistan samen werken aan de wederopbouw van het land. Minister Van Middelkoop opent de tentoonstelling als dank voor de Tsjechische voor hun inzet en spreekt de hoop uit dat de tentoonstelling veel bezoekers zal trekken, zodat mensen met eigen ogen kunnen zien welke resultaten de troepen inmiddels hebben geboekt op hun missie.

De tentoonstelling maakt deel uit van de NAVO-dagen op de vliegbasis bij Ostrava, de Tsjechische tegenhanger van onze Open Dagen van landmacht en de luchtmacht. Nederland neemt op zaterdag deel aan de NAVO-dagen met een demonstratievlucht van de F-16 Solo Display van de Koninklijke Luchtmacht, die capaciteiten van het toestel en de vaardigheden van de vlieger toont.

Noot voor redacties (